Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
6,7 en 11 juli

Maak straat groener met hulp van de Groene Loper

Buren, buurtverenigingen en andere maatschappelijke initiatieven kunnen op vrijdag 6, zaterdag 7 en woensdag 11 juli met ondersteuning van Groene Loper Enschede geld aanvragen bij het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens Burendag in september de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan biologische bloembollen, struiken, planten, bankje, een insectenhotel of fruitbomen.

Geïnteresseerden kunnen begin juli op drie locaties terecht voor ondersteuning: op vrijdag 6 juli van 10 tot 12 uur op erve Leppink; op zaterdag 7 juli van 11 tot 14 uur bij Beien Noord en op woensdag 11 juli van 19 tot 21 uur in de bibliotheek van Lonneker. Onder het genot van een hapje en een drankje helpen vrijwilligers bij het invullen van het aanvraagformulier. Niet alleen organisaties, maar ook initiatieven zonder rechtsvorm zijn welkom. De aanvraag moet dan met minimaal 5 buurtgenoten ondertekend worden en je dient een kopie van een recent bankafschrift mee te nemen.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Dit jaar is Burendag op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij buren iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Denk aan samen koken, de speeltuin opknappen, maar ook het planten van struiken of bloembollen valt hieronder. De Groene Loper Enschede ondersteunt initiatieven die een aanvraag willen doen om tijdens Burendag de straat of buurt te vergroenen. De maximale bijdrage is 400 euro.Dit jaar wordt vooral het planten van biologische bloembollen gestimuleerd. Deze bloembollen fleuren in het vroege voorjaar de straat op en bieden voedsel aan bijen en hommels. Wij kunnen je helpen om een uitgebreid biologisch bloembollenpakket ter waarde van 100 euro aan te vragen. De aanschaf van deze bloembollen maakt dan onderdeel uit van je aanvraag. De bloembollen worden in de week voorafgaand aan Burendag bij een distributiepunt afgeleverd.

Deze inloopbijeenkomst is één van de activiteiten die groene buurtinitiatieven gezamenlijk organiseren onder de paraplu van de Groene Loper Enschede. De Groene Loper is een samenwerkingsverband tussen verschillende 'groene initiatieven' en heeft als missie bewoners en bedrijven te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van het groen en het leven daar.

Bron: Huis aan Huis Enschede
Publicatiedatum: