Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
21 juni 2018:

"Op de velddag willen we innovaties dichterbij brengen"

De BioVelddag is een unieke kans om met eigen ogen te beoordelen wat er allemaal mogelijk is op machinaal gebied in de landbouw. Joost Rijk, bedrijfsleider proefboerderij Broekemahoeve: “We zijn erg blij met de mooie lijst innovatieve machines die bedrijven op de velddag laten zien. Met de velddag willen we de innovaties dichter bij de boer brengen”.

Aanstaande donderdag 21 juni is de BioVelddag op de Broekemahoeve in Lelystad. Centraal op de velddag staat het veldplein met marktkramen waar bedrijven de laatste ontwikkelingen op hun gebied tonen. Rondom het veldplein presenteren bedrijven machines. GroeNoord met kleine John Deere tractoren en AVR hoekschoffel, Nieuwstad met Hoaf digitale onkruidbrander, Koeckhoven met Ovlac onland Ecoploeg, 3tand rotorkopeg, Treffler groenbemester en cultivator en Kramer met variabele Eco ploeg. Van Laar Techniek is er voor de veehouderij met Grasstech Grazer, een slimme combinatie maai en laadwagen, SuperGaz BV met bulkpropaantank en loon-en groothandelsbedrijf HeijboerBV is aanwezig. Op de velden rondom het veldplein demonstreren onderzoekers langdurige experimenten met vernieuwende teeltsystemen en gewassen. En presenteren zaadbedrijven de nieuwste rassen. Daartussen demonstreren machines hun prestaties in het veld en kunnen bezoekers verschillen letterlijk in het veld proeven, voelen en ruiken.Schoffelwedstrijd

Het uienveld is dit jaar het decor van een schoffelwedstrijd. Raven Europe, Steketee, EcoAgri en Kress Landtechnik proberen de toeschouwers te overtuigen van de precisie van hun meegebrachte schoffels. Raven demonstreert een gps-schoffel die werkt met een Viper 4 + TWIN-besturingssysteem. Steketee is aanwezig met een cameraschoffel met IC-LIGHT techniek die het mogelijk maakt zeer nauwkeurig landgewasrijen te kunnen schoffelen. Kress (of K.U.L.T) komt uit Duitsland met haar eigen camera gestuurde schoffel. EcoAgri neemt een Terrateck Cultitrack mee waarop hun schoffel gemonteerd wordt. De Cultitrack is een relatieve kleine tractor die door het open design goed zicht geeft op veld en gemakkelijk te besturen is. Bezoekers kunnen op 21 juni zelf beoordelen welke schoffel het meest effectief werkt. De wiedegdemonstratie gaat helaas niet door. Wel laat Man@Machine de Treffler wiedeg stilstaand zien.


1 IC-light cameratechniek van Steketee.

Innovatie & SMARAGD

Daarnaast toont SMARAGD een nieuwe voorploeg van Steverink. SMARAGD richt zich op de ontwikkeling van lichte, autonome mechanisatie, met een lagere bodembelasting. Ook te bewonderen zijn de Eco-ploegen van Koeckhoven en W.N. Kramer. Van Arendonk demonstreert de Struik strokenfrees. Deze frees heeft de unieke eigenschap tegen de rijrichting in te draaien en gooit de grond omhoog en naar achter waardoor zowel de graspollen en de bemesting onderin het zaaibed komen te liggen op slechts 10cm diepte. Deze minimale grondbewerking zorgt voor energiebesparing en tegelijkertijd maximaal behoud van bemesting en bodemleven.

Voor meer informatie: www.biovelddag.nl
Publicatiedatum: