Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
14 en 15 juli 2018 in heel Nederland

Imkers houden open huis

In het weekend van 14 en 15 juli houden imkers op meer dan 200 locaties open huis. Voor het negende jaar op rij organiseert de Nederlandse Bijenhoudersvereniging de Landelijke Open Imkerijdag, het grootste imkerevenement in ons land. Tijdens het open huis van de bijenhoudersvereniging ontdekt men van alles over bijen. Er wordt uitleg gegeven over werksters, darren en de (bijen)koningin en er worden praktische tips gegeven over het bij-vriendelijk maken van eigen tuin en balkon. Te zien is hoe honing wordt gemaakt en men kan in de bijenkast op zoek naar de koningin.

Belang van bijen

Insecten en in het bijzonder bijen staan volop in de belangstelling. Hun voortbestaan is in gevaar. Bijen zijn onmisbaar voor ons dagelijks voedsel. Het is daarom van groot belang om onze leefomgeving zo bij-vriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het planten van allerlei bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld. Imkers laten tijdens het weekend van 14 en 15 juli zien hoe het met de honingbij gaat en wat een ieder kan doen om de Nederlandse bijenpopulaties te verbeteren.


 

Nederlandse BijenhoudersVereniging

Nederland telt ongeveer 10.000 imkers waarvan 80% is aangesloten bij de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). De vereniging leidt jaarlijks nieuwe imkers op. Dit jaar zijn dat er meer dan 1.000.Voor meer informatie: www.bijenhouders.nl
Publicatiedatum: