Lustrumevent 8 juni:

Oudste conservenfabriek van Nederland 150 jaar

Dit jaar bestaat de oudste conservenfabriek van Nederland, BALTUSSEN Konservenfabriek in Driel, 150 jaar. Dat viert het bedrijf met een jubileumevent voor relaties om kennis te delen over groenteteelt in de keten. Ook is onlangs een gefilmd bedrijfsportret uitgebracht: 'Al het goede zit vanbinnen'. Dat ademt de sfeer van een familiebedrijf, al nam de laatste Baltussen aan het einde van de vorige eeuw afscheid.

"Samenwerken met anderen is voor Baltussen vanzelfsprekend. Zowel in de keten – met telers en inkopers – als met andere partijen met hetzelfde gedachtengoed: gezond en voldoende voedsel als basisrecht", licht directeur Ruben Bringsken de keuze voor een inhoudelijk lustrumprogramma toe. "We streven naar langdurige contracten en relaties met telers zodat de bodem optimaal kan worden benut zonder uitgeput te raken. Telers die omschakelen naar biologisch ondersteunen we actief."



Tijdens het lustrumevent op 8 juni staan onderwerpen als smart farming, voedselzekerheid, transparantie en duurzaamheid centraal. Zo staan onder meer presentaties van Erik Pekkertiet, senior business development manager Agro Food Robotics van de Wageningen University & Research, adviseur biologische akkerbouw Sander Bernaerts en meteoroloog Helga van Leur op het programma. Op een innovatieplein worden de zintuigen van de gasten op allerlei manieren geprikkeld. Baltussen hoopt zo telers en andere ketenpartners te betrekken bij het hele productieproces, van land naar eindklant.



Voor meer informatie: www.baltussen.nl

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven