Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vrijstelling Fosfaatrechtenstelsel:

SOS-groep verwacht op korte termijn (re)actie van minister Schouten

Volgens de SOS-groep (Save Organic Sector) van biologische melkveehouders worden ze volkomen genegeerd door Minister Schouten. Het feit dat ze niet eens rechtstreeks op hun verzoek voor Vrijstelling van Fosfaatrechtenstelsel reageert, vinden ze onvoorstelbaar.

Op 30 april heeft de SOS-groep een Vrijstelling aangevraagd bij het ministerie van Landbouw om vrijgesteld te worden van het kopen van fosfaatrechten. De SOS-groep meldt het volgende: " Biologische melkveehouders gebruiken geen extra mest op hun land, dat is niet toegestaan binnen de biologische regelgeving. Zij maken dus nooit gebruik van derogatie. Zij hebben geen overproductie van mest veroorzaakt. Zij hebben juist een mesttekort. Want alleen biologische mest komt in de biologische sector op weilanden, akkers en groentenplantages. Toch moeten de biologische melkveehouders meedoen aan de Fosfaatwet en dus fosfaatrechten kopen. Dit is verbijsterend. Zij zijn een afgebakende groep die milieuvriendelijk produceert.
De Fosfaatwet zorgt voor financiƫle problemen en een teruggang van het aantal bio-boeren."

Acties

De SOS-groep verwacht op korte termijn een (re)actie van minister Schouten om een Vrijstelling te bespreken. Blijft een reactie uit, dan volgt er een publiekscampagne, acties en mogelijk een gang naar de rechter.

Voor meer informatie: www.netwerkgrondig.nl - www.sosbioboeren.nl
Publicatiedatum: