Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
6-7 juni 2019:

Aankondiging: Eerste internationale bio-handelsbeurs in Madrid

Diversified Communications, internationaal organisator van evenementen, heeft vandaag de lancering van 'Organic Food Iberia' aangekondigd. Deze nieuwe vakbeurs vindt plaats op 6-7 juni 2019 in de IFEMA-beurshal in Madrid.

Ondanks dat Spanje het grootste biologische productiegebied in Europa heeft, is dit het eerste professionele internationale biologische handelsevenement dat in het land wordt georganiseerd.De lancering komt als een directe reactie op feedback van een aantal Spaanse producenten, waarin wordt opgeroepen tot een internationale beurs die deze steeds succesvollere markt bevordert. En ze zijn niet alleen. Maanden van overleg met vooraanstaande spelers en verenigingen in Spanje heeft bewezen dat er een grote vraag en ondersteuning is voor het nieuwe evenement.

Velen hebben opgemerkt, dat het al veel eerder had moeten gebeuren.Francisco Javier Maté, onderdirecteur bij het Spaanse ministerie van Landbouw: "Het hebben van een professionele beurs in Spanje, speciaal voor biologische agroproducten, is een van de acties opgenomen in de Nationale Strategie voor Ecologische Productie 2018-2020, voorbereid door het ministerie van Landbouw. Daarom zijn we blij dat het in 2019 zal worden gelanceerd. Door de beurs in Madrid te houden, brengt het telers uit het hele Iberisch schiereiland bijeen met al zijn grote diversiteit en potentieel." 

Álvaro Barrera, voorzitter van de Organic Value Association, CAAE (ECOVALIA): "Het is tijd voor Spanje om een ​​speciale ontmoetingsplaats te hebben tussen productie, industrie en marketing die de groeiende toename in biologische consumptie weerspiegelt, die zal worden gefaciliteerd door biologisch voedsel Iberia in Madrid 2019. Deze beurs is een veilige gok voor de toekomst."

Fernando P. Gómez Molina, MD van ProExport Murcia FEPEX: "We hebben met belangstelling kennis genomen van de toewijding die Diversified heeft getoond om een ​​beurs in Madrid te organiseren om ons biologische voedsel te promoten en kopers en professionals van over de hele wereld aan te trekken. We hebben een groeiend vertrouwen in de Europese markt voor voedingsdistributie ontdekt tegenover de producenten van biologisch fruit en groenten in Spanje, zoals we altijd hebben gedaan in de conventionele productie. We kunnen zeggen dat Organic Food Iberia precies op het juiste moment is aangekomen."

Amândio Santos, bestuursvoorzitter van PortugalFoods: "Het Organic Food Iberia-evenement zal de export en de nationale productie van gecertificeerde biologische producten helpen verbeteren, wat niet alleen goede resultaten oplevert voor de primaire sector, maar ook voor de bredere sector. Het evenement brengt de twee schiereilanden samen en vergroot het potentieel van de resultaten van deze beurs, aantrekkelijk voor internationale kopers. We kennen en erkennen het uitstekende werk van Diversified in de organisatie van andere beurzen, dus we zijn er zeker van dat dit evenement een succes zal worden."

Carsten Holm, managing director van Diversified Communications UK, is erg blij met de steun die het concept heeft gekregen: "Naar aanleiding van suggesties van een aantal bedrijven die we in Spanje kennen, zijn we in gesprek gegaan met veel van de regio's, evenals met relevante verenigingen. Iedereen was ongelooflijk positief over het idee. We hebben een groot internationaal netwerk, waar we volledig gebruik van willen maken, en we kijken ernaar uit om samen met alle belanghebbenden een evenement van wereldklasse te organiseren voor de biologische sectoren in Spanje", zegt hij.

Voor meer informatie: www.naturalproductsglobal.com
Publicatiedatum: