Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Met een contract onder de arm naar India"

100% Natuurlijke haarkleuring voor iedereen

Tholen - Wie zijn haar wil laten kleuren gaat naar de kapper of haalt bij de drogist een thuiskleuring pakket. Maar let op: niet alle haarkleuringen zijn gezond. Brechje Houben en compagnon kregen in 2008 de kans een eigen natuurlijke haarkleuring te introduceren. Het verhaal begint met een kennis die klaagde over uitslag na het kleuren van het haar. Ze was allergisch, maar wilde wel haar grijze haren bedekken, een veel gehoord probleem. Kwalitiatief goede, natuurlijke alternatieven waren op dat moment niet te koop in Europa. "Veel mensen zijn allergisch voor de niet-natuurlijke haarverven. Het zit vol agressieve stoffen, waaronder PPD. Deze stof, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, veroorzaakt de meeste klachten en allergieën. Iedereen kan een allergie opbouwen en meiden beginnen ook steeds jonger met het kleuren van het haar. Het is belangrijk dat mensen weten dat het vol chemische stoffen zitten die slecht zijn voor de gezondheid en voor het milieu", zo begint Brechje Houben, mede-oprichtster van ColourWell.
 


De dames gingen op zoek en kwamen terecht in India, waar ze iemand vonden die haarkleuringen ontwikkelde op 100% natuurlijke basis. “We hebben contacten gelegd en zijn toen met een contract onder de arm naar India vertrokken. We wilden de producten in Europa gaan verkopen, maar wel onder eigen naam. ColourWell heeft een dubbele betekenis: kleur goed en vooral kleur gezond. De haarkleuring kleurt het haar niet alleen, maar voedt het ook. Het is gezond voor haar en hoofdhuid, waardoor het haar weer meer volume krijgt en het mooi gaat glanzen."Sinds 2011 worden deze haarproducten verkocht en is het assortiment van ColourWell verder uitgebreid. Inmiddels hebben ze ook shampoos en conditioners, huidverzorging, cosmetica en sinds kort ook zonnebrandcrème. "We merken dat de bewustwording van mensen bij voeding en gezondheid wel aanwezig is, maar dat dit in de verzorgende sector nog verder moet groeien. Er zijn natuurlijke kapsalons die onze producten gebruiken, maar de doorsnede kapsalon blijft daar nog in achter. De klanten die onze producten gebruiken zijn heel positief. Vaak horen we dat ze zo tevreden zijn omdat het grijs haar echt goed dekt en dat het minder vervaagt. En dat is precies de kracht van ColourWell. Wij kunnen het verschil maken met onze kwaliteit. En het is heel mooi te zien dat de consument dat ook zo weet te waarderen", zo legt Brechje uit.Het assortiment is verder uitgebreid, maar de focus blijft de haarkleuring. "We hebben onlangs een professionele kapperslijn ontwikkelt die ook heel goed geschikt is voor blond haar. Ons doel voor de komende maanden is om meer kapsalons te helpen bij het aanbieden van een gezond alternatief voor hun klanten. Daarmee speelt ColourWell haarfijn in op de wereldwijde trend van een gezonde levenstijl."

ColourWell haarkleuring is dierproefvrij en COSMOS (Ecocert) gecertificeerd. De producten zijn verkrijgbaar in meerdere landen, waarvan de grootste markten momenteel liggen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Voor meer informatie:

Brechje Houben
ColourWell
[email protected]
www.colourwell.com