Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Natuurlijke deodorant is Organic Product of the Year in Nieuw-Zeeland

Toen de Nieuw-Zeelandse Amanda-Jane Healy zwanger was en haar dokter haar vertelde welke producten ze allemaal niet mocht gebruiken, besloot ze zich te gaan richten op natuurlijke producten.Dit heeft uiteindelijk geleid tot de creatie van de Free Range Organic Deodorant, waar ze meer dan zeven jaar aan heeft gewerkt. "Ik had een dure natuurlijke deodorant die ik in Wellington had gekocht en toen ik die niet meer kon vinden, besloot ik zelf maar een deodorant te maken."

De deodorant, een crème, wordt door Healy gemaakt in een klein fabriekje bij haar huis net buiten Inglewood en heeft onlangs de prijs van Organic Product of the Year gewonnen bij de eerste Organic Week New Zealand Awards. Het doel van Healy was om een effectieve deodorant te maken, die puur natuur en toch effectief is. Toen ze besloot om de deodorant op de markt te brengen, wist ze dat ze voor een bio-gecertificeerde variant wilde gaan. Dit had echter nogal wat voeten in de aarde. "We moesten een management plan maken met alle ingrediënten die we gebruikten, hoe we deze ingrediënten verwerkten en opsloegen, hoe onze faciliteit eruit zou zien en hoe we ervoor zouden zorgen dat ons product traceerbaar zou zijn voor de consument."

De natuurlijke deodorant van Healy bevat onder andere macadamia olie, bijenwas, essentiële oliën, natuurlijk natriumbicarbonaat en biologische maïzena. 

Voor meer informatie: www.naturaldeodorant.nz

Publicatiedatum: