Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-Erlebnistage in Beieren: tussen 1 september en 8 oktober

Ook in 2018 is het weer zover: tussen 1 september en 7 oktober 2018 bieden de 'Bio-Erlebnistage' alle geïnteresseerden de mogelijkheid om de Beierse biologische landbouw van heel dichtbij te beleven. Spelers uit de bio-branche nodigen dan weer uit om een afwisselend evenementenprogramma in heel Beieren bij te wonen. Of het nu gaat om een hoffeest, een fietstour, wijnproeverij, kookcursus of join-in campagne:de Bio-Erlebnistage vormen het perfecte kader voor de evenementen van Beierse bio-bedrijven. 

Meedoen loont zich

Reeds sinds 2001 trekken de evenementen jaarlijks duizenden bezoekers. Tijdens hoffeesten en bedrijfsrondleidingen, gezamenlijke oogst- of kookacties ervaren de bezoekers uit de eerste hand welke toegevoegde waarde bio-producten hebben en wat biologische levensmiddelverwerking betekent. Bio-bedrijven kunnen zo aandacht vragen voor hun werk en de consumenten ontvankelijk maken voor de consumptie van lokaal geteelde bio-levensmiddelen. Bedrijven, die zich aanmelden om mee te doen, worden ondersteund door het team van de Bio-Erlebnistage: door doelgerichte publiciteit in de pers en promotie worden de evenementen onder de aandacht gebracht. Bovendien kan men tips krijgen voor het organiseren van een succesvol evenement evenals gratis reclamemateriaal.


De opening van de Bio-Erlebnistage in 2017.

De Bio-Erlebnistage worden georganiseerd door de 'Landesvereinigung für den ökologischen Landbau in Bayern e. V.' (LVÖ) met haar aangesloten verenigingen Bioland, Naturland, Biokreis en Demeter, in samenwerking met het Beierse ministerie van Voeding, Landbouw en Bosbouw.

Bron: Eco-World
Publicatiedatum: