Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Een groene kerst in Canada

Van de tomaten in de wolken

Tholen – More bang for your buck. Een gevleugelde uitdrukking die precíes weergeeft waarom een Canadese tomatenteler momenteel zijn heil ziet in de teelt van biologische cannabis. De pasta al pomodoro zal daar nooit meer hetzelfde zijn. "We zijn niet de eerste die met dit product op de markt komen, maar wel de eerste die het op deze schaal weet uit te rollen", zegt Adam Greenblatt van Canopy Growth, het cannabisbedrijf waarmee tomatenbedrijf Les Serres Bertrand een joint venture is aangegaan. Het exacte percentage dat wordt ingeruimd voor de biologische cannabisteelt, laat de brandmanager nog even in het midden. "Feit blijft", zegt hij, "dat er sprake is grote marktvraag naar deze productgroep." De cannabis is in eerste instantie alleen bestemd voor medische doeleinden, maar in een later stadium ook voor recreatief gebruik, zodra de wet dat toestaat. Daarmee neemt het bedrijf alvast een voorschot op de toekomst. Toch is de zegsman ervan overtuigd dat de wetswijziging op dat gebied niet lang meer op zich laat wachten en volledige legalisering in het verschiet ligt. De opbrengsten per vierkante meter schieten de lucht in, wordt algemeen verondersteld. Waar het tomatenbedrijf het afgelopen jaar zo'n 10 miljoen dollar aan omzet genereerde, zal het nieuwe groene gewas volgens het huidige marktbeeld het tienvoudige opbrengen. 

Onder de naam Les Serres Vert Cannabis wil de nieuwe joint venture circa 15 miljoen dollar investeren om haar faciliteiten aan te passen aan de teelt van medicinale marihuana. "Wel is nog de nodige werk aan de winkel om de teelt om te vormen. Zo worden de veiligheidsmaatregelen grondig herzien om te voldoen aan de daarvoor gestelde eisen", stelt Adam. 

Op termijn zal in de 700.000 m2 aan kassen op jaarbasis zo'n 60 duizend kilo cannabis voor de markt in Quebec geproduceerd kunnen worden. Op het moment wacht Les Serres Vert Cannabis op de uitkomsten van een lopende vergunningaanvraag bij Health Canada, vooraleer de joint venture daadwerkelijk voor medische doeleinden mag telen. 

Voor meer informatie: