Topman Cees de Jong van Chr. Hansen kondigt vertrek aan

Topman Cees de Jong van het Deense Chr. Hansen heeft aan de raad van commissarissen laten weten dat hij een functie als niet uitvoerend bestuurder buiten de onderneming wil aanvaarden. Hij heeft het bedrijf voor een periode van bijna vijf jaar geleid. De raad van commissarissen is inmiddels de procedure gestart om een opvolger voor De Jong te vinden. Tot er een nieuwe CEO is aangesteld blijft de Nederlander nog aan als topman van de onderneming. 

Chr. Hansen produceert bacteriecultures, enzymen, probiotica en natuurlijke kleurstoffen voor de voedingsmiddelen industrie. Over het boekjaar 2016/2017 bedroeg de omzet van het bedrijf 1,063 miljard euro.

 
Foto: Chr. Hansen.

Biojournaal woonde in juni dit jaar nog een presentatie van Cees de Jong bij op de Sustainable Foods Summit in Amsterdam, waarin de topman vertelde over de ontwikkelingen op het gebied van probiotica en bacteriestammen om de bodemvitaliteit te bevorderen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.