"Hopen een impasse te doorbreken"

Donkergroen en Koninklijke Ginkel Groep stimuleren bio-plantenteelt

In de groensector is volop aandacht voor duurzame teelt. De groei van biologische teelt lijkt echter moeizaam te verlopen. Het geringe aanbod is niet alleen aan de kwekers te wijten, hier geldt het principe van vraag en aanbod. Kwekers leveren geen biologische planten als er geen vraag naar is. Om dit probleem te doorbreken laten de hoveniersbedrijven Donkergroen en Koninklijke Ginkel Groep voor het komend seizoen 30.000 vaste biologische planten kweken om vervolgens te gebruiken in hun projecten. 

Deze vaste biologische planten worden gekweekt door biologische kwekerij Dependens uit Bennekom. Biologisch kweken is de meest duurzame manier om planten en bomen te cultiveren. Dit houdt in dat er geen chemicali├źn en kunstmest worden gebruikt, maar er wordt samengewerkt met de natuur. Kwekerij Dependens is Skal-gecertificeerd, de kwekerij wordt regelmatig gecontroleerd op het naleven van de Europese biologische regelgeving. Donkergroen en Koninklijke Ginkel Groep hopen met deze stap een impasse te doorbreken en meer opdrachtgevers en hoveniers in Nederland te inspireren duurzaam plantmateriaal te gebruiken.

Bron: Donkergroen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.