Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Triodos UK: “meest ethische Kerst ooit’

Volgens een nieuwe studie gaat deze kerstperiode in het Verenigd Koninkrijk de boeken in als de meest ethische. Volgens het laatste rapport van Ethical Consumer Market, waar ook duurzame geldschieter Triodos Bank en Ethical Consumer bij betrokken waren, is de algemene markt voor ethische producten goed voor 81.3 miljard pond, verdeeld over 27 business sectoren.

De biologische markt in het VK groeide met 3,8 procent tot 1.81 miljard pond. Onder de consumentenmerken die 'ethische kerstproducten' aanbieden staan ambachtelijke kaasproducent Isle of Mull Cheese en biologische chocoladeboetiek Chocolate Tree.

Bevis Watts, Managing Director bij Triodos Bank UK, zei daarop: "Het is bemoedigend om te zien dat steeds meer mensen bewust kiezen voor ethische en lokale producten voor Kerst en de onethische opties links laten liggen. Waar wij spenderen, besparen en investeren heeft een enorme invloed op onze omgeving en de wereld om ons heen. "Desondanks laat het rapport ook zien dat ethisch bankieren met een groei van slechts 1,3 procent nog steeds achter loopt op andere ethische sectoren."

Bron: Scotsman

Publicatiedatum: