Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nederland wordt hét centrum voor ontwikkelingen in farm technologies binnen bio-landbouw"

TOFF zit vol (internationale) ambities

Tholen - Van 12 tot en met 14 juni zal voor het eerst The Organic Farmers Fair (TOFF) gehouden worden. De ambities van de organisatie liegen er niet om. "Met deze beurs kunnen we Nederland internationaal op de kaart zetten als h├ęt centrum voor ontwikkelingen in 'farm technologies' binnen de biologische landbouw. We willen alles op het gebied van bijvoorbeeld bodembeheer, biologische gewasbescherming, onkruidbeheersing en diergeneesmiddelen bij elkaar brengen. Uiteindelijk moeten mensen vanuit de hele wereld in de toekomst naar Nederland komen om zich uitgebreid te laten informeren over alle innovaties binnen de biologische landbouw", vertelt Peter Brul, die nauw betrokken is bij de organisatie van TOFF. 

TOFF zal plaatsvinden in een aparte hal tijdens de derde editie van de GreenTech Amsterdam 2018. De zeven 'founding partners' van dit evenement zijn: IFOAM, FiBL, Bejo, Delphy, DCM, Steketee en Koppert Biological Systems. Peter vervolgt: "Het moet een heel boeiende en meeslepende beurs worden. We gaan er eerst voor zorgen dat in 2018 de 70 tot 100 interessantste bedrijven er komen te staan. Uiteindelijk hopen we natuurlijk dat we vervolgens in de verdere edities dan echt door kunnen groeien en dat dit er wel 500 gaan worden." Ambitieuze plannen dus. "We zijn zeker ambitieus, maar we zijn er van overtuigd dat de tijd rijp is om echt iets neer te zetten op het gebied van biologische 'farm technologies'. Daar is heel veel in gaande, hele spannende ontwikkelingen voor biologische boeren en tuinders en voor hen die willen omschakelen of geïnteresseerd zijn in deelaspecten, zoals geavanceerde mechanische onkruidbestrijding of niet-chemische gewasbescherming. We kunnen op TOFF zo veel bij elkaar brengen dat interessant is voor biologische boeren in Nederland en de landen om ons heen, maar ook bijvoorbeeld voor Argentijnse en Braziliaanse boeren. Er gebeurt enorm veel op het gebied van biologische onkruidbestrijding. Denk bijvoorbeeld aan gps-gestuurd zaaien en schoffelen met vaste rijpaden, robotica voor bestrijding in de rij en dergelijke."

Waar de GreenTech volgens Peter vooral gericht is op de glastuinbouw, richt TOFF zich echt op de biologische landbouw en alles wat daar omheen zit. "In de beginfase zal de focus wat meer op de gewassen liggen, maar uiteindelijk is er bijvoorbeeld ook aandacht voor de ontwikkelingen in de veehouderij." De beursorganisatie hoopt overigens dat reguliere landbouwers op TOFF ook inspiratie komen opdoen over hoe zij hun werkwijze kunnen verduurzamen.

Peter geeft aan dat de beurs de Biologische Velddag niet in de weg zal zitten. "Ik zie het eerder als een versterking daarvan. Zo kunnen internationale bezoekers het bezoek aan de beurs bijvoorbeeld combineren met excursies naar Lelystad. Daardoor is het voor veel meer leveranciers interessant om met demo's aan de Biologische Velddag mee te doen. Andere mogelijkheden zijn excursies naar de demovelden van Bejo, of biologische boerenmarkten in Amsterdam. Ook zitten bedrijven als Tradin en Eosta dichtbij. Er zijn allerlei mooie combinaties mogelijk." 

Voor meer informatie: Peter Brul [email protected], www.greentech.nl/TOFF
Of: Babs Sturkenboom +31625324757, [email protected]