Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Friese eetcultuur onder de aandacht
Nieuw: biologische pompebledbroodjes uit Friesland
LekkereTrek foodconcepts, heeft speciale biologische broodjes ontwikkeld om de Friese eetcultuur meer onder de aandacht te brengen. De broodjes zijn gemaakt volgens de Friese culinaire traditie, van voedzaam, eenvoud en dicht bij huis. Deze 100% biologische broodjes worden gebakken van oude graanrassen. De Cardos Ommelander Tarwe en Sint Jans Rogge worden beiden verbouwd door Piet van Zanten. Ook boekweit wordt gebruikt. De oergranen worden gemalen door Cees Notenboom van Molen 't Lam in Woudsend.
Na toevoeging van water en desem krijgt het deeg 24 uur de tijd om te rijzen. De smaak kan zich zo optimaal ontwikkelen. Bakker Cor, van Bakkerij Van Esch uit Tolbert, vormt de broodjes met de hand in de vorm van de Pompeblêden en bakt ze op authentieke wijze op een stenen vloer in de oven. De vormen van de broodjes vind je terug op de Friese vlag.
De gluten van deze oergranen zijn van een ander type dan moderne doorveredelde granen. Ze zijn beter te verteren en worden vaak beter verdragen door mensen die problemen ondervinden met de opname van gluten. Verder zijn de broodjes duurzaam door de korte logistieke lijnen. De grondstoffen komen zo veel als mogelijk uit de regio, waardoor er geen onnodige voedselkilometers gemaakt worden. De broodjes zijn daarom ook alleen in Fryslân verkrijgbaar.