De uitreiking van de tweejaarlijkse Koning Willem I Prijs en Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap vindt volgend jaar mei plaats in Nijmegen. De Gelderse stad is in 2018 Green Capital of Europe en mag zich een jaar lang duurzame hoofdstad van Europa noemen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Koning Willem I Stichting Nijmegen als locatie heeft gekozen voor de prijsuitreiking. De prestigieuze ondernemingsprijs wordt toegekend aan bedrijven die durf, daadkracht en duurzaam ondernemerschap hebben getoond. De aanmeldingsfase van de Koning Willem I Prijs en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap is op 1 september jongstleden gestart en loopt nog tot en met 31 januari 2018, waarna de winnaars volgend jaar mei in Nijmegen bekend worden gemaakt. 

"Als gemeente en als Green Capital of Europe 2018 zijn we vereerd om gastheer te zijn van de Koning Willem I Prijs, die binnen het bedrijfsleven bekend staat als een respectabele prijs", aldus Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen. "Natuurlijk vooral omdat duurzaamheid een belangrijke pijler is bij de toekenning van de prijs. Om onze naam als Green Capital nog meer kracht bij te zetten, moedigen we natuurlijk van harte aan dat ondernemingen in de regio Arnhem-Nijmegen zich ook voor de prijs inschrijven. Het zou geweldig zijn als een onderneming uit onze regio één van de prijzen wint. Hoe dan ook, samen met de Koning Willem I Stichting zullen we zorg dragen voor een onvergetelijke uitreiking. Mét groene uitstraling."
 
De Koning Willem I Prijs is een tweejaarlijkse ondernemingsprijs die tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt: Grootbedrijf en MKB. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking. De prijzen worden gesteund door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. 
 

Nijmegen Green Capital of Europe

De European Green Capital Award is een initiatief van de Europese Commissie. De onderscheiding wordt elk jaar uitgereikt aan een Europese stad die vooroploopt in duurzaamheid en zo fungeert als inspiratiebron voor andere steden. De winnaar mag zich een jaar lang de duurzame hoofdstad van Europa noemen. Volgens de jury is de Gelderse stad ambitieus en goed gestructureerd.
 
Voor meer informatie: www.kw1prijs.nl