Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Subsidie BioForum Vlaanderen vanaf 2018 aanzienlijk verminderd

BioForum Vlaanderen wordt in belangrijke mate gesubsidieerd door het departement Landbouw en Visserij van de Vlaamse overheid. Die heeft BioForum Vlaanderen meegedeeld dat ze die subsidie aanzienlijk zal verminderen vanaf 2018.

BioForum Vlaanderen blijft subsidies ontvangen voor informatie, advies, vorming en ondersteuning van de biologische bedrijven en voor ketenontwikkeling. De ketenorganisatie zal niet meer gesubsidieerd worden voor beleidswerk, perswerking, communicatie naar de consument, biocampagne, ondersteuning van bedrijven in hun communicatie naar de consument en voor onze overheadkosten.

2018 is een overgangsjaar. Daarin zal BioForum Vlaanderen uitzonderlijk toch nog steun ontvangen om het laatste jaar van de 3-jarige biocampagne en de consumentencommunicatie (www.biomijnnatuur.be) te verzorgen.

De Vlaamse overheid heeft zich ge├źngageerd om de middelen die BioForum Vlaanderen verliest, blijvend te investeren in de biosector in het kader van het volgend strategisch plan bio. De verdeling van de middelen is momenteel nog niet gekend.

Voor BioForum Vlaanderen is dit een zeer ernstige ingreep, die geleid heeft tot 3 onmiddellijke ontslagen, waarvan 2 met een zeer lange opzegtermijn. Er zal bespaard worden op consumentencommunicatie, campagne en overhead.

Als je als bedrijf een sterke sectororganisatie en gedegen info over bio naar de consument belangrijk vindt, dan kan je BioForum VLaanderen steunen door lid te worden of te blijven.

Voor meer informatie: www.bioforumvlaanderen.be
Publicatiedatum: