Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vanaf 1 november

Publieksverkiezing Beste Biowinkel 2018 van start

De genomineerde winkels van de Biowinkelverkiezing 2018 zijn bekend. Het publiek mag vanaf 1 november haar stem uitbrengen. De vakjury selecteerde 11 winkels in vier categorieën: boerderijwinkel, middelgrote winkel, grote winkel en webwinkel. Winnaars mogen een jaar lang de titel 'Beste biologische winkel 2018' voeren en zijn zo het visitekaartje van de branche. De verkiezing van de Beste biologische winkel is een initiatief van de Biowinkelvereniging en Bionext. 

De verkiezing is de enige verkiezing in Nederland waar biologische speciaalzaken zich met elkaar kunnen meten. Winkels die minimaal 90 procent biologisch aanbod in voeding hebben, kunnen meedoen. Dit jaar staat het thema klantbeleving centraal. Hoe neemt de winkelier de klant mee in de reis die hij maakt om boodschappen te doen? Hoe gaat de winkelier om met de verwachtingen van de klanten? Bavo van den Idsert, directeur van Bionext: "De biologische speciaalzaken bieden nog ruimte voor beleving. Het verhaal achter het product, de biologische teler uit de buurt die uitlegt waarom zijn ambachtelijke kaas zo bijzonder is, proeverijen en kookdemo's waar je kennis kan maken met de bijzondere smaak van vergeten groenten of Japanse specialiteiten. In de biologische speciaalzaak valt veel te beleven en dat aspect krijgt extra aandacht in deze bijzondere verkiezing van de beste bio-winkels van Nederland."
 

De genomineerde winkels

Bij de grote winkels strijden Broeders Gezondheidswinkel (Oosterhout), Ekoplaza Velperplein (Arnhem) en Odin Zutphen om de titel. Bij de middelgrote winkels zijn Odin Bergen en Salt Organic BV (Zaltbommel) genomineerd. Bij de webwinkels gaat de strijd tussen Odin Bezorgdienst, Ecomarkt.nl en Ekoplaza.nl. En bij de boerderijwinkels zijn de drie genomineerden: Boerderijwinkel Overesch (Raalte), Kleinlangevelsloo – Supermarkt in het Bos (Raalte) en De Groene Geer (Nieuwland).

Online stemmen

De jury heeft in elke categorie drie winkels genomineerd. Vanaf 1 november kan het publiek stemmen op de genomineerde winkels op www.bestebiowinkel.nl. Ondertussen gaat de vakjury onaangekondigd op bezoek bij de genomineerde winkels en doet een bestelling in de genomineerde webwinkels. Hun professionele oordeel wordt naast de publieksstemmen gelegd. De mening van de jury telt voor 80 procent mee, de publieksstemmen voor het resterende deel. Het publiek kan tot en met 31 december 2017 stemmen en maakt daarmee kans op diverse prijzen.
Uiteindelijk maakt de jury op woensdag 17 januari 2018, op de Bio-beurs in Zwolle, bekend welke winkels zich een jaar lang 'Beste biologische winkel 2018' mogen noemen.
 

Samenstelling jury

De vakjury bestaat uit:
  • Theo Jacobs – eigenaar Natuurwinkel Amersfoort en winnaar verkiezing 2017 categorie Grote winkels;
  • Loethe Olthuis – journalist bij Volkskrant;
  • Willem Treep – retaildeskundige;
  • Dirk Mulder – trade & retail bij ING.

Voor meer informatie: www.biowinkelvereniging.nl
Publicatiedatum: