Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Royal FloraHolland met Milgro onderweg naar zero waste

Royal FloraHolland heeft Milgro, een grote speler in het afval- en grondstoffenmanagement, geselecteerd als outsourcing partner voor het afvalmanagement. Dat betekent dat sinds 1 september 2017 Milgro de volledige regie heeft over de interne afvalstromen en -processen en de aansturing van externe afvaldienstverleners. Samen hopen zij aldus de door de veiling geformuleerde 'zero waste ambitie' te realiseren.


Linksboven Piet Briët, manager MVO Royal FloraHolland; rechtsonder Laurens Groen, CEO van Milgro

Royal FloraHolland staat dichtbij de natuur. Samen met haar leden en klanten maakt de coöperatie de wereld mooier en gezonder met prachtige bloemen en planten. Vanaf nu dragen ze ook bij door de reststromen van de veiling opnieuw van waarde te laten zijn. In de natuur hebben immers alle afvalstoffen opnieuw waarde. "Verantwoord ondernemen door innovaties toe te passen, is een belangrijk speerpunt van Royal FloraHolland. Het doel is om tot een zero waste situatie te komen waarbij er geen sprake is van restafval", aldus Piet Briët, CSR & Sustainability Manager bij Royal FloraHolland. "In Milgro hebben we een partner gevonden die ervoor zorgt dat we meer waarde gaan halen uit onze grondstoffen die we vandaag nog afval noemen. Dit sluit perfect aan bij onze circulaire ambitie. Op den duur gaat dit afval in plaats van geld kosten juist geld opleveren."

Best Value Procurement

De tenderprocedure voor het afvalmanagement van Royal FloraHolland was gebaseerd op Best Value Procurement (BVP), dat uitgaat van het inkopen en realiseren van de hoogste waarde voor de laagste prijs. Deze methode biedt opdrachtnemers optimale kansen om hun expertise te laten zien. Na een intensieve selectieprocedure, die namens Royal FloraHolland werd begeleid door specialisten van Royal HaskoningDHV, is Milgro als beste partner geselecteerd.

Laurens Groen, CEO van Milgro is trots op de gunning van Royal FloraHolland: "In het BVP-traject hebben we de meerwaarde van ons specialisme goed kunnen onderbouwen. Door inzet van ons digitale afvalmanagementsysteem komen we tot een beheerst proces en sluitende data. Vervolgens sturen we vanuit data en kennis op continue verbetering van services en prestaties, optimalisatie van recycling en hergebruik van grondstoffen. We halen meer waarde uit grondstoffen en de kosten voor afvalmanagement van Royal FloraHolland en haar klanten gaan afnemen. Kortom, we zorgen voor winstgevende duurzaamheid."

De 'Zero Waste Ambitie' van Milgro en Royal FloraHolland, verwoord door Piet Briët, manager MVO Royal FloraHolland:Idem, maar dan door de bril van Laurens Groen, CEO Milgro:Voor meer informatie, zie de speciaal hiertoe in het leven geroepen website Onderweg naar zero waste.
Publicatiedatum: