Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Proeverij met al onze honingsoorten is natuurlijk wel uniek"

Feestdag voor 40 jaar de Traay: informatief en smaakvol

Tholen - Bij de Traay kijken ze terug op een geslaagde relatiedag. Ter ere van het 40-jarig bestaan verwelkomden ze afgelopen zaterdag 30 september eerst een groep klanten (winkeliers en medewerkers van de groothandels) en 's middags een groep consumenten om uitgebreider kennis te maken met de Traay. "Het was een heel leuke dag. En voor mij natuurlijk een mooie binnenkomer en goede vuurdoop", vertelt Kristel van der Voorn, sinds september werkzaam als Brand Manager bij de Traay.


Linksboven in het de Traay-overhemd: Wim Roeleveld. Linksonder heet Wilco Schets een deel van de bezoekers welkom. Rechts Wouter Vuijk.

De gasten werden ontvangen in het kantoor in Lelystad. "We hadden buiten een tent opgezet met uitzicht op onze unieke bijentuin. Oprichter Wouter Vuijk heeft hen alles over de historie van de Traay verteld. Daarna kregen ze een rondleiding van onze directeur Wilco Schets door de fabriek en bij de afdeling kwaliteit. Zo konden ze zien hoe het hele proces in zijn werk gaat en daarmee wat meer over de achtergrond van de producten te weten komen." Kristel geeft aan dat het om een groep van ongeveer 30 mensen ging. "Een mooie opkomst en het was een goede mix van winkeliers en mensen van het hoofdkantoor. De reacties waren erg positief. En voor ons is het natuurlijk goed om te laten zien hoe we hier omgaan met de verschillende soorten honing en welke analyses we op het gebied van kwaliteit uitvoeren."


Wouter geeft meer uitleg over het productieproces.

Vervolgens ging de groep naar 'het huis van Wouter', verderop in Lelystad. "Hij heeft daar een groot terrein waar zijn eigen bijenkasten staan. De groep kreeg meer te horen over het houden van bijen en de bijenkasten. Vertegenwoordigers Eveline Renders en Wim Roeleveld hadden daar ook een uitgebreide proeverij opgezet, vertelt Kristel. "Daar kon men al onze soorten honing proeven. Dat is natuurlijk uniek. Dit varieert van lindehoning tot onze nieuwste bio-honing met cranberry. Hierdoor konden ze heel goed de verschillen tussen de diverse soorten proeven. Eveline en Wim konden hier enthousiast over vertellen en dit vormde een prima combinatie met het verhaal van Wouter."


Wouter bij een deel van de bijenkasten.


Eveline en Wim met voor hen alle te proeven producten.

Bij 'Wind in de Wilgen' konden de deelnemers daarna genieten van een Bee high tea met allerlei hapjes waarin de producten van de Traay verwerkt waren. "Dit varieerde van honingscones, bramen honing bavarois tot met honing en likeur gemarineerd fruit. Deze Bee high tea was zeker een succes."


High tea bij 'Wind in de Wilgen'.

Als afsluiter kregen alle gasten een goed gevulde goody-bag met o.a. het boek Bijenhouden voor Dummies en verschillende producten van de Traay.


Wim geeft wat extra toelichting.

Middagprogramma met consumenten

De groep die deelnam aan het middagprogramma was ongeveer even groot. Kristel: "Dit was een groep die hoofdzakelijk uit consumenten bestond, de winnaars van onze jubileumactie. Op onze etiketten riepen we op om in te sturen waarom zij de Traay kopen. Uit die inzendingen hebben wij een selectie gemaakt en de winnaars hebben wij dus uitgenodigd voor onze relatiedag. Ook zij kregen op het terrein van Wouter informatie over het imkeren, de bijen en over alle honing en cosmetica van de Traay.Na ook voor hun een heerlijke Bee High Tea, volgde een lezing van imker Sonne Copijn. "Zij zet zich heel erg in voor de bijen, bijvoorbeeld door de aanleg van bijenbloemenvelden te stimuleren." Van haar kregen de deelnemers uitleg over het bijenvolk en de belangrijke rol die de bijen spelen in ons ecosysteem. In het kader van haar project 'de Bijenoase' kregen alle deelnemers een meter bijenoase cadeau, namens de Traay.


Sonne Copijn vertelt meer over de bij.

Voor meer informatie:

Kristel van der Voorn
Imkerij de Traay
Platinastraat 50
8211 AR Lelystad
0320 229603
k.vandervoorn@detraay.com
www.detraay.com