Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoge prijzen voor eerste Spaanse bio Bacon avocado's

Voor de in Granada gevestigde coöperatie Procam Bio is het seizoen van de biologische Bacon avocado eerder van start gegaan dankzij het goede weer. "We hebben net de eerste Bacon avocado's vermarkt en de afzet is levendig met hoge prijzen. Ze verkopen als warme broodjes," legt Procam-directeur Fernando Martín uit. "In november beginnen we aan de oogst van Hass avocado's.Volgens de directeur bestaat er binnen de sector een trend om plantages met groenschillige rassen te vervangen door Hass avocado's. "Hoewel het wat vroeg in het seizoen lijkt voor Spaanse avocado's, kunnen we toch al een product op de markt brengen met een goed vetgehalte en prima maten. Dit is te danken aan de uitstekende weersomstandigheden dit jaar. Het is voor ons belangrijk om de Bacon avocado's in deze periode al beschikbaar te hebben nu de prijzen nog hoog zijn aangezien dit ras terrein verliest ten opzichte van Hass. Hoe sneller we dit product op de markt kunnen brengen, hoe beter want zodra er voldoende Hass avocado's op de markt zijn, zullen de prijzen voor Bacon avocado's kelderen. Het ras Fuerte, dat eveneens een groene schil heeft, lijdt het meeste onder de opmars van Hass, omdat de seizoenen van beide rassen gelijk lopen," licht Fernando Martín toe. "Ik verwacht echter dat de markt voor groene avocado's tot half oktober uitstekend zal blijven."Fernando Martín denkt dat ondanks dat consumententrends de Hass avocado als favoriet blijven beschouwen er altijd een nichemarkt voor groene, gladde avocado's zal blijven bestaan, hoewel de prijzen van deze rassen zullen dalen. 

Procam Bio oogst de eerste biologische mango's van het ras Kent doorgaans half oktober. Dit jaar verwacht het bedrijf de eerste grote volumes al in de eerste week van oktober beschikbaar te hebben. Hierna breekt het seizoen van Keitt aan. "In Spanje worden teveel biogroenten geproduceerd"
Procam Bio kan jaarrond biologische komkommers leveren. Eind oktober zal het ook de eerste biologische tros- en vleestomaten kunnen leveren en over een week biocourgettes en flespompoenen."De markt voor biokomkommers is momenteel goed met redelijke prijzen. De komende weken zal de situatie mogelijk verslechteren omdat de productie in Spanje groeit. De aanvoer is groter dan de vraag omdat er geen instantie is die zicht houdt op de uitbreiding van de teelt of de certificering van bedrijven. Hierdoor zal de winstgevendheid de komende jaren geleidelijk afnemen."

Voor meer informatie:
Fernando Martín Callejón. Manager.
PROCAM BIO.
Ctra Almería km. 1,6- Motril, Granada. Spain
T: +34 958600306
[email protected]
www.procamsca.com
Publicatiedatum: