Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Volle Yoghurt van Weerribben Zuivel en Safraan-Kruidenthee

Bio valt in de prijzen op Vakbeurs Foodspecialiteiten

Tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten is de bio-sector in de prijzen gevallen. Gisteravond werden de winnaars van de jaarlijkse Cum Laude Awards voor Zuivel en Zachte Kaas in Houten bekendgemaakt en gehuldigd. De volle yoghurt van Weerribben Zuivel werd door de jury Cum Laude onderscheiden met het cijfer 10. Daarmee was dit product de winnaar in haar categorie en ontving een gouden medaille. De juryleden gaven het product de hoogst haalbare score op het gebied van smaak, consistentie en geur. Ook het uiterlijk van het product en de verpakking kregen de hoogst haalbare punten. Daarnaast behaalde de volle kwark van Weerribben Zuivel een bronzen medaille.Wat ongeveer 30 jaar geleden begon als een verkiezing voor de beste Goudse Boerenkaas, is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waaraan boerderijen en ambachtelijke zuivelaars met alle mogelijke soorten zuivel en kaas mogen deelnemen. 34 boerderijen en ambachtelijke zuivelproducenten deden dit jaar mee aan de Cum Laude Awards 2017 voor Zuivel en Zachte Kaas georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders. In totaal werden meer dan 80 zuivelproducten ingezonden door de kleinschalige bedrijven.Producten die meestreden in de verkiezing voor beste boerderijzuivel, zijn gemaakt door de boer of boerin zelf, met de melk van eigen koeien, geiten of schapen. Van de 20.000 boeren in Nederland met melkvee, verwerken bijna 400 boeren hun eigen melk tot kaas of zuivelproducten. De overige boeren leveren hun melk aan een fabriek. Producten werden voorafgaand op de uitreiking niet alleen op geur en smaak beoordeeld, maar werden vooraf ook technische gekeurd.

Weerribben Zuivel behaalde vorig jaar ook mooie resultaten met een aantal van haar producten. Zo werd de Bulgaarse Yoghurt in 2016 bekroond met het cijfer 9,3. De jury omschreef destijds de Bulgaarse yoghurt als "een rustige, mooi glanzende, rijke yoghurt met een prettig zoetje."

Biologische Kruidenthee met saffraan: "Gedurfde smaakcombinatie"

De Biologische Kruidenthee met saffraan van Melekos Import viel ook in de prijzen. Het product werd door de vakjury tot de Beste Noviteit van 2017 gekozen. De jury beoordeelde de thee als "zeer speciaal met de tintelende ondertoon van de saffraan die vaak niet meer dan een vermoeden is en steeds in alle gedurfde smaakcombinaties terugkomt."Een vakjury heeft de inzendingen beoordeeld op een aantal criteria zoals originaliteit, nieuwswaarde, toepasbaarheid, verkoopbaarheid, verkoopverhaal en toegevoegde waarde voor winkelier en consument. Het juryteam samengesteld uit de bekende culinaire journalisten Felix Wilbrink (De Telegraaf), Puck Kerkhoven (freelance journalist voor Algemeen Dagblad en diverse regionale kranten) en voormalig bestuursleden van Stichting KDWN en voormalig foodspecialiteitenwinkeliers Anne-Wies van Oosten en Ad Kuyten.

De winnaars kregen uit handen van Felix Wilbrink en Puck Kerkhoven een fraaie oorkonde uitgereikt. "Ik ben verrast, maar het is wel verdiend", aldus Nicos Patsatzis van Melekos Import.

Voor meer informatie: www.vakbeursfoodspecialiteiten.nl