Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Medio oktober in de winkels

Coop introduceert bioafbreekbare vleesverpakkingen voor bio-vlees

Coop stapt over op biologisch afbreekbare vleesverpakkingen. Medio oktober is al het biologische vlees van de supermarkt verpakt in een verpakking die in de GFT-bak kan. Wim van den Burg, Categorymanager Vers bij Coop: "Dit betekent dat meer dan één miljoen verpakkingen per jaar niet meer op de plastichoop belanden, maar in de groene afvalbak om te composteren. Zo maken we bij Coop samen met onze klanten echt het verschil."

Waarom is de verpakking van biologisch vlees niet biologisch afbreekbaar? Deze vraag stelden klanten aan Coop tijdens gesprekken met het online klantenpanel van de supermarkt (het Luisterpanel) over mogelijke verbeteringen van het biologische assortiment. Van den Burg: "Deze vraag was zo simpel en logisch dat we de mogelijkheden direct zijn gaan onderzoeken. Samen met onze eigen ambachtelijke centrale slagerij ProMessa startten we een project om de verpakkingen te verduurzamen. Medio oktober dit jaar vervangen we alle verpakkingen van biologisch vlees door een biologisch afbreekbaar alternatief."

Volledig afbreekbaar

De biologisch afbreekbare verpakking is niet van een traditionele vleesschaal te onderscheiden, maar heeft als groot voordeel dat de schaal, inclusief het absorptiematje, seal en de bestickering bij het GFT-afval mag worden weggegooid. De totale verpakking is goedgekeurd op basis van de EN13432-norm. Het materiaal van de vleesschaal (PLA = Poly Lactic Acid) wordt vervaardigd uit plantaardige grondstoffen, namelijk dextrose en melkzuur. De grondstoffen zijn dus volledig hernieuwbaar.

Communicatie consument

Dat de nieuwe verpakking in de GFT-bak kan is hartstikke mooi, maar vervolgens moet dit natuurlijk wel ook gebeuren. Van den Burg: "Onze uitdaging is nu om onze klanten te informeren over het feit dat de verpakkingen echt biologisch afbreekbaar zijn én hen ertoe te zetten deze daadwerkelijk in de GFT-bak weg te gooien. We verspreiden deze boodschap via verschillende kanalen, waaronder de verpakkingen van het biologische vlees."

In de voetsporen

Bij sommige biologische speciaalzaken en supermarkten wordt er binnenkort ook gebruik gemaakt van bioafbreekbare verpakkingen voor biologisch vlees. Zo levert Deli Harmony haar St. Hendrick-merk in deze verpakking aan Udea en Odin.
Publicatiedatum: