Tholen - Een feest van herkenning, zo vat Leon Veltman het reüniefeest van Warmonderhof samen. "Er waren meer dan 500 aanmeldingen en er kwamen ook nog wat mensen onaangekondigd naar de reünie. Dat past eigenlijk ook wel mooi bij Warmonderhof. Met onze eigen mensen er bij waren er in totaal zo'n 750 aanwezigen en we kijken terug op een geweldige dag. Het mooie is dat alle oud-studenten de sfeer nog herkennen en zich meteen weer thuis voelden", vertelt Leon Veltman over het feest dat afgelopen zaterdag 16 september gehouden is op het terrein van Warmonderhof in Dronten.


Klik hier voor meer foto's.

Leon: "Er zijn verschillende mooie speeches gehouden. Persoonlijk vond ik de speech van Siegfried Weinberg één van de absolute hoogtepunten. Deze leerling van het eerste uur vertelde wat Warmonderhof voor hem betekend heeft. Net als veel andere oud-leerlingen gaf hij aan dat Warmonderhof ook na het verlaten van de school een heel belangrijke rol is blijven spelen in zijn leven. Het heeft een wending aan zijn leven gegeven en hem op een bepaald spoor gezet."

Dat is volgens Leon ook kenmerkend aan Warmonderhof: "Warmonderhof is echt een stuk van je leven. Dat hoort natuurlijk ook bij het concept van wonen-werken-leren." Er was tijdens het feest voldoende tijd om bij te kletsen, meent Leon. "De aanwezigen maakten daar dan ook zeker gebruik van. De eerste kwam om 13:30 uur binnen en de laatste ging om 3:30 uur 's nachts weg.""Het was een indrukwekkende dag. Heel erg mooi om getuige te zijn van al die emotionele ontmoetingen. Sommige mensen zijn elkaar jaren uit het oog verloren, maar praatten meteen met elkaar verder alsof er niks veranderd was", aldus Anna Veltman, die een groot deel van de organisatie op zich heeft genomen.

Na de speeches was het tijd voor een gezamenlijke activiteit: "We hebben met de hele groep vormen gelopen in het weiland. In drie groepen liep men een figuur en doordat de lijnen door elkaar heen gaan lopen kan je op laagdrempelige wijze elkaar ontmoeten. We eindigden allemaal in het midden, waar Pelle van Mansvelt op een kist stond, en daar hebben we allerlei liederen gezongen."

Leon is al vele jaren een bekend gezicht op Warmonderhof. Nadat hij in 1976 afgestudeerd was, kwam hij in 1980 in dienst als praktijkleraar bij Thedinghsweert. Ik ben begonnen als praktijkleraar, daarna actief geweest als ondernemer in de veehouderij en het akkerbouwbedrijf. En na directiewerk voor de stichting gedaan te hebben ben ik nu als coördinator wat meer op de achtergrond actief."

Voor meer informatie:

Anna Veltman
Stichting Warmonderhof
Wistentweg 10
8251 PC Dronten
06 15151983
70jaar@warmonderhof.nl
www.warmonderhof.nl