Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
16 en 17 september

Veggie Fair ook dit jaar plastic-arm

De vijfde editie van Veggie Fair – de grootste plantaardige fair van Nederland – vindt op 16 en 17 september plaats op Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek. Ook organisatoren Vegetafel en Vegenement werken eraan om de evenementen zo duurzaam mogelijk te maken. Er is daarom een samenwerking met Bio Futura aangegaan om het gebruik van plastic terug te dringen.Plastic soep

Plantaardig en duurzaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Duurzaamheid is dan ook een belangrijk thema op de fairs en festivals van Vegenement, waar veel stichtingen aanwezig zijn die zich inzetten voor een groenere wereld. Dos Winkel, oprichter van Sea First Nederland, waarschuwt voor de enorme vervuiling die plastic veroorzaakt: "Onze consumptiemaatschappij en voorliefde voor plastic heeft als gevolg dat onze oceanen maar liefst vijf plastic soepen kennen, waaronder het plastic eiland in de Stille Oceaan dat 32 maal zo groot is als Nederland. Aangezien gezonde zeeën essentieel zijn voor de mens, moeten we dringend ons consumptiepatroon veranderen."

Weg met plastic

Om de hoeveelheid plastic in te perken is Vegenement een samenwerking met Bio Futura aangegaan. Bio Futura is specialist op het gebied van composteerbaar wegwerpservies en bioplastic. Hiermee wordt het gebruik van plastic drastisch gereduceerd en is Veggie Fair vrijwel plastic vrij. Directeur Christine Burgemeester: "Ik ben trots om op deze manier mijn steentje bij te dragen, dit is een mooie ontwikkeling die laat zien dat duurzaam én diervriendelijk feestvieren absoluut mogelijk is."

Groene samenwerking

Het evenement vindt wederom plaats op Landgoed De Olmenhorst, waar de velden gevuld zullen zijn met een grote groene markt. Samenwerkingspartners zijn de Vegetariërsbond en Plantpower, organisaties voor wie de promotie van een plantaardige levensstijl bovenaan staat. Dit jaar wordt er zelfs speciaal voor de Veggie Fair een magazine uitgegeven met recepten en tips rondom een plantaardige levensstijl.

Duurzame barbecue

Veggie Fair is gratis toegankelijk voor iedereen die inspiratie op wil doen op het gebied van bewust consumeren. Ook dit jaar valt het evenement samen met de jaarlijkse appelpluk en is met alle activiteiten die er te doen zijn is het een echt familiefestijn. Nieuw is de combinatie met de VegeQ. Christine Burgemeester: "De VegeQ is een jaarlijks barbecue-evenement waarbij aangetoond wordt dat niemand iets tekort hoeft te komen zonder vlees. Op zaterdagavond 16 september zullen diverse chefkoks allerlei plantaardig lekkers bereiden. Deelname kost 25 euro per volwassene, waarvan minimaal 5 euro per gast gedoneerd wordt aan de Vegetariërsbond."

Voor meer informatie: www.veggiefair.nl
Publicatiedatum: