Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Studente loopt stage bij Biologisch Melkveebedrijf De Lange

Groene Welle benoemt veehouderijstudente tot ambassadeur

"Er is niets mooier dan werken met dieren en hierbij oog hebben voor gezondheid en welzijn", zegt Hester de Leeuw, studente Veehouderij van de Groene Welle uit Hardenberg. Ze is enthousiast over haar vak. Mede daardoor is 27-jarige studente uit Dedemsvaart uitgeroepen tot Ambassadeur mbo van de Groene Welle. Vanaf 5 september probeert ze via een speciale website stemmen te winnen voor een plekje in de landelijke finale. "Ik kan dan goed laten zien hoe mooi het vak is en hoe belangrijk het is om je hart te volgen."

Hester werd voor de zomer al genomineerd voor de titel Ambassadeur mbo Groene Welle. Ze won namelijk de interne verkiezing voor beste leerling 2016/2017. Met name vanwege haar goede cijfers, positieve inzet en haar hulp aan anderen. De Leeuw komt oorspronkelijk niet uit de veehouderijbranche en heeft al een carrière in de ouderenzorg achter de rug. Dat ze nu weer in de schoolbanken zit, bevalt prima. Volgens haar praktijkbegeleider heeft ze zich de materie snel eigen gemaakt en durft ze er ook haar eigen draai aan te geven. De Leeuw draait op dit moment mee in een maatschap en doet zo goede praktijkervaring op.

Dat ze een aanwinst is voor het vak, beaamt ook haar stagebedrijf Biologisch Melkveebedrijf de Lange. Aletta Maarsing: "Wij zijn super trots op Hester. Het afgelopen schooljaar heeft ze meegedraaid in ons melkveebedrijf en heeft ze een mooie groei doorgemaakt. Hester is warm, betrokken, spontaan, betrokken bij de dieren, initiatiefrijk, meedenkend en prettig in de omgang. Allemaal eigenschappen waarmee ze het goed gaat redden."

Zelf is Hester ook blij met haar nominatie en ervaringen die de landelijke campagne met zich meebrengt. "Het is bijzonder, maar zeker ook een eer om Ambassadeur mbo te zijn. Het geeft mij extra bevestiging dat ik de juiste keuzes heb gemaakt. Het motiveert me enorm en geeft nog meer 'boost' aan mijn eigen leerproces."

Het komende jaar mag Hester zich MBO Ambassadeur 2017 van de Groene Welle noemen en zal zij eind november de school vertegenwoordigen tijdens de landelijke verkiezing tot Ambassadeur MBO (voormalige verkiezing tot MBO Uitblinker). De komende periode vraagt de Groene Welle via verschillende kanalen aandacht voor de landelijke verkiezing. De onderwijsinstelling hoopt met inzet van studenten, stagebedrijven, relaties en andere geïnteresseerden Hester bij de beste tien kandidaten te krijgen. Stemmen kan tot begin november.

De verkiezing tot Ambassadeur MBO is een initiatief van de MBO Raad om het beroepsonderwijs in het zonnetje te zetten. Landelijk vaardigen verschillende mbo-instellingen hun beste student af. De tien kandidaten, die via www.ditismbo.nl de meeste publiekstemmen krijgen, worden voorgesteld aan een vakjury. Zij kiezen uiteindelijk de landelijke Ambassadeur beroepsonderwijs 2017. De Groene Welle doet mee met de wedstrijd, omdat de onderwijsinstelling trots is op haar studenten en graag wil laten zien welke goede studenten ze in huis heeft.

Bron: Groene Welle
Publicatiedatum: