"Doel is tenminste 33 hectare in 2020"

Urban farming bepaalt nieuwe Parijse skyline

Hoe maak je een stad groener zonder dat daarvoor kantoorpanden moeten wijken? In Parijs weten ze wel raad met dat vraagstuk: urban farming. RATP, beheerder van het Parijse openbaar vervoer, nam daarin het voortouw door als een van de eerste commerciële uitbaters een 'dakboerderij' in gebruik te nemen. Bovenop haar kantoor worden momenteel biologische kruiden en groenten, variërend van violetkleurige basilicum tot courgettes, tomaten en sla geteeld. De boerderij ging juli dit jaar open.

"We wilden iets doen met het onbenutte potentieel van onze daken. Tot op heden dienden deze eigenlijk geen enkel doel. Met dit concept benutten we dat potentieel", aldus Emeline Becq, projectmanager bij de vastgoedontwikkelingstak bij RATP. Het initiatief volgt op het Parijse beleid om de stad te vergroenen en op milieuvlak te verder te verduurzamen. Tegen 2020 beoogt het stadsbestuur ten minste 33 hectare in te ruimen voor stadslandbouw.

Bron: France24.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.