Hoe maak je een stad groener zonder dat daarvoor kantoorpanden moeten wijken? In Parijs weten ze wel raad met dat vraagstuk: urban farming. RATP, beheerder van het Parijse openbaar vervoer, nam daarin het voortouw door als een van de eerste commerciƫle uitbaters een 'dakboerderij' in gebruik te nemen. Bovenop haar kantoor worden momenteel biologische kruiden en groenten, variƫrend van violetkleurige basilicum tot courgettes, tomaten en sla geteeld. De boerderij ging juli dit jaar open.

"We wilden iets doen met het onbenutte potentieel van onze daken. Tot op heden dienden deze eigenlijk geen enkel doel. Met dit concept benutten we dat potentieel", aldus Emeline Becq, projectmanager bij de vastgoedontwikkelingstak bij RATP. Het initiatief volgt op het Parijse beleid om de stad te vergroenen en op milieuvlak te verder te verduurzamen. Tegen 2020 beoogt het stadsbestuur ten minste 33 hectare in te ruimen voor stadslandbouw.

Bron: France24.com