Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Anton Hulsegge (Howitec) 25 jaar in het vak

Morgen is het precies 25 jaar geleden dat Anton Hulsegge zich in de wereld van de netten begaf. Begonnen als assistent account manager tuinbouw bij Lankhorst te Sneek en nu sales manager en mede-eigenaar van Howitec Netting te Bolsward. Howitec is, naast netten en gazen voor de professionele tuinbouw, ook gespecialiseerd in sportnetten en netten voor de retail, industrie en transport.Na de middelbare tuinbouwschool heeft Anton de studie tuinbouw aan de Agrarische Hogeschool in 's-Hertogenbosch met succes afgerond. Hij begon zijn loopbaan bij Shell Nederland Chemie als technisch-commercieel medewerker gewasbescherming. In 1992 stapte hij over naar de nettendivisie van Lankhorst. En nu, 25 jaar later, is hij nog steeds actief in de nettenbranche, mede door de vele kansen en mogelijkheden die deze branche biedt.

De afgelopen 25 jaar is er veel veranderd in de netten-wereld. In de tuinbouw heeft het net vele nieuwe toepassingen gekregen, zoals het beschermen tegen de diverse weersinvloeden, onkruid, vogels, mollen en diverse (nieuwe) insecten. Sprekend voorbeeld hiervan is de uit Japan komende suzuki-fruitvlieg, die de zachtfruit sector momenteel teistert. Het net biedt is geschikt voor biologisch(e) (verantwoorde) teelt.

"Door de jaren heen is het vergaren en delen van kennis, het geven van voorlichting en het blijvend innoveren steeds belangrijker geworden. Daartoe hebben we nauw contact met afnemers, proeftuinen, universiteiten en sportbonden en dat maakt het boeiend en interessant", aldus Anton. "Als onderdeel van het Howi-team hoop ik nog een lange tijd betrokken te zijn bij de zoektocht naar duurzame innovatieve netoplossingen."

Biojournaal sprak Anton ruim een maand geleden.

Voor meer informatie:
[email protected]
www.howitec.nl
Publicatiedatum: