Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minderheidsbelang Marqt stuwt vermogen Triodos Organic Growth Fund

In het eerste halfjaar van 2017 heeft Triodos Organic Growth Fund een groei van 13,3% naar 46,1 miljoen euro gerealiseerd. Het totaal aan vermogen van de Triodos beleggingsfondsen is in de eerste zes maanden van 2017 nagenoeg stabiel gebleven op 3,3 miljard euro (ultimo 2016: 3,3 miljard euro). Ten opzichte van de cijfers van eind 2016 is het totaal vermogen met 1,3% toegenomen. Triodos beleggingsfondsen bieden beleggers de mogelijkheid om direct te beleggen in duurzame sectoren. Deze sectoren variƫren van microfinanciering in opkomende markten, duurzame energie en biologische landbouw tot culturele instellingen, beursgenoteerde ondernemingen die bovengemiddeld presteren op sociaal- en milieubeleid en duurzaam vastgoed.

Marilou van Golstein Brouwers, bestuursvoorzitter van Triodos Investment Management: "Hoewel de huidige marktontwikkelingen regelmatig uitdagingen met zich meebrengen voor investeerders, zijn we verheugd te zien dat een grote groep gecommitteerde investeerders vasthoudt aan hun missie om te beleggen met een lange termijn focus en het doel om positieve impact te realiseren. Zij maken deel uit van een beweging van investeerders die bewust een bijdrage willen leveren aan het adresseren van de uitdagingen waar onze wereld mee geconfronteerd wordt, zoals
klimaatverandering en groeiende sociale ongelijkheid. We zijn er trots op om onderdeel uit te maken van deze beweging."

Triodos Organic Growth Fund

Triodos SICAV II - Triodos Organic Growth Fund biedt professionele investeerders de
mogelijkheid om te participeren in de groeiende sector voor biologische voeding en duurzame consumentenproducten in Europa. In het eerste halfjaar van 2017 heeft Triodos Organic Growth Fund een significant minderheidsbelang genomen in de Nederlandse duurzame winkelketen Marqt. Met de investering heeft Marqt de mogelijkheid om verdere stappen te zetten in zijn duurzaamheidsmissie. Marqt speelt in Nederland een toonaangevende rol in de ontwikkeling naar gezond, eerlijk eten, geproduceerd met respect voor mens, natuur en milieu en tegen een eerlijke prijs. Het bedrijf is opgericht in 2008 en bestaat momenteel uit 15 winkels in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Haarlem.

In de eerste zes maanden van 2017 is het beheerd vermogen van Triodos Organic Growth Fund met 13,3% gegroeid naar 46,1 miljoen euro. Het resultaat van het fonds over het eerste halfjaar van 2017 is 2,6 miljoen euro. Het rendement over het eerste halfjaar van 2017 bedraagt 6,2% (op basis van intrinsieke waarde per ultimo juni 2017, Q-dis share class). Op basis van intrinsieke waarde per ultimo juni 2017 bedraagt het rendement van Triodos Organic Growth Fund:

Rendement* 1 jaar Triodos Organic Growth Fund (Q-dis): 9,6%
Rendement* 3-jaar gem Triodos Organic Growth Fund (Q-dis): 5,2%

*) Dit fonds bestaat sinds 13 januari 2014. Het 5-jaars rendement is daarom nog niet beschikbaar


Voor meer informatie: www.triodos.nl
Publicatiedatum: