Chinese consumenten willen steeds meer biologisch

Omdat de vooral jonge welvarende Chinezen in de steden steeds meer aandacht hebben voor voedselveiligheid, worden tuinbouwproducten, die zijn geteeld zonder gewasbeschermingsmiddelen, steeds belangrijker. De regering vereist dat er een structurele hervorming plaatsvindt in de tuinbouw ter bevordering van de biologische productie.

Internet speelt hier ook nog een belangrijke rol in. Klanten kunnen online een stuk grond huren en dan kiezen welke groenterassen daarop geplant worden. Veel boerderijen hebben camera's zodat ook de groei van hun producten online te volgen is. Xu Li, inwoner van Changchun: "Dit zorgt niet alleen voor biologisch voedsel maar biedt ons gezin ook een kans om in onze vrije tijd te genieten van het mooie landschap dat daardoor ontstaat." 

Het Chunjiangyan teeltbedrijf in Nongan County, Changchun, heeft 47 kassen en 1.000 leden. Elke dag ontvangen meer dan 100 inwoners van Changchun groenten die geteeld zijn op de boerderij. Zhao Chen, algemeen directeur: "Al ons AGF is biologisch. We zijn begonnen met een lidmaatschapsmodel waardoor er producten kunnen worden verkocht en geleverd aan onze klanten." Dit verklaarde hij tijdens de 16e China Changchun International Agriculture and Food Fair, die zondag afgesloten werd. 

Volgens een rapport, dat vorig jaar gepubliceerd is door Ali Research Institute dat aangesloten is bij e-commerce gigant Alibaba, dat China in 2015 65 miljoen 'online consumenten van biologische producten' had. Dat is 15 keer zoveel als in 2011. Dit toont zeker de sterke groei in de vraag naar biologische producten aan. 

Lees meer op: news.xinhuanet.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven