Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-speciaalzaken goed telefonisch bereikbaar

De gestegen omzet van natuurvoedingswinkels en biologische speciaalzaken in Nederland is ook de makers van het Telefoonboek niet ontgaan. Al jaren op rij worden meer biologische producten verkocht. Naast inspelen op trends is het ook belangrijk dat de natuurwinkels contact hebben met hun klanten. Maar hoe scoren de natuurwinkels op hun klantenservice? Zijn ze telefonisch goed bereikbaar? Telefoonboek.nl zocht het uit.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 664 telefoonnummers geregistreerd in de categorie natuurvoedingswinkels, waaronder kruiderijenwinkels, vitaminewinkels, biologische winkels en gezondheidswinkels. De telefoonnummers van deze winkels worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep. Hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 26 winkels het geval, hetgeen neerkomt op 3,9 procent van de gevallen. Dat betekent dat 96,1 procent van de telefoonnummers weinig tot geen vermeldingen van telefonische onbereikbaarheid krijgen.

Provincie

Wanneer er gekeken wordt naar de bereikbaarheid van natuurvoedingswinkels valt op dat Limburg het hoogste percentage slecht bereikbare bedrijven heeft. Daar had 11 procent van de winkels drie of meer gemiste oproepen. Friesland, Utrecht en Zeeland scoren het beste: daar zijn geen natuurvoedingswinkels gevonden met drie of meer gemiste oproepen. Het aantal geregistreerde bedrijven heeft hier geen invloed op gehad. De aantallen liggen namelijk zeer dicht bij elkaar: Limburg heeft 45, Friesland 31, Utrecht 51 en Zeeland heeft 21 winkels. Let wel: voor niet elke winkel die is meegenomen in deze analyse vormt de verkoop van biologische producten het primaire verdienmodel.

Prima cijfers

De resultaten van het onderzoek zijn wisselend, vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice: "Wanneer mensen kruiden of biologische producten aanschaffen kunnen zij daar vragen of opmerkingen over hebben. Het is dan fijn als zij telefonisch contact op kunnen nemen. Natuurvoedingswinkels in Limburg en Drenthe kunnen nog iets meer hun best doen voor een goede telefonische bereikbaarheid."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Limburg: 11%
Drenthe: 10%
Overijssel: 8%
Gelderland: 7,5%
Groningen: 6,7%
Flevoland: 6,3%
Noord-Holland: 4,6%
Zuid-Holland: 4,4%
Noord-Brabant: 4%
Friesland, Utrecht, Zeeland: 0%

Voor meer informatie:
www.telefoonboek.nl
www.places.nl/telefoonservice
Publicatiedatum: