Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse biomarkt groeit verder

Bioproducten zijn erg geliefd bij Duitse consumenten. De omzet die met biologische levensmiddelen behaald wordt, steeg in 2016 volgens de AMI in Bonn vergeleken bij 2015 met 9,9 procent. Carsten Bauck, voorzitter van de biocommissie van 'Landvolk Niedersachsen', betreurt het dat biologische telers helaas niet veel extra ontvangen door de stijgende vraag. Reden hiervoor zijn dynamische veranderingen die in de verkoopstructuren te herkennen zijn. Zo is bij supermarkten de omzet die met biologische levensmiddelen behaald wordt het sterkst gegroeid. Kijkt men naar de ontwikkelingen in natuurvoedingswinkels, dan ziet men een duidelijke trend richting grotere winkels. Volgens de AMI werden er in 2016 110 winkels in deze categorie geopend, meer dan één op de twee van deze winkels beschikte over een verkoopoppervlak van meer dan 400 vierkante meter en werd grotendeels door zelfstandige handelaren gerund.

De prijzen voor biologische producten zijn nog steeds relatief stabiel, meldt de 'Landvolk Pressedienst'. Volgens cijfers van het Duitse Bureau voor de Statistiek zijn eieren, wortelen en vlees in hun segmenten de meest geliefde biologische producten. Ook de vraag naar biologische zuivelproducten stijgt. De verwerking werd eveneens uitgebreid. Bij de uitgaven aan biologische producten zijn duidelijke regionale verschillen vast te stellen. De consumenten in Bayern en Baden-Württemberg geven per huishouden tot wel 30 euro meer uit aan biologische producten dan consumenten in Niedersachsen. Telers hebben op de stijgende vraag gereageerd en het areaal voor biologische producten volgens het rijksbureau voor Landbouw en Voeding continu uitgebreid. Inmiddels bedraagt het areaal iets meer dan 1,25 miljoen hectare.
Publicatiedatum: