Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tot 9 september geopend

Aanmelding voor nieuwe Food100-lijst van start

Van 14 augustus tot 9 september is de aanmelding geopend voor Food100, het netwerk voor voedselveranderaars van vandaag en morgen. Een onafhankelijke deskundige jury stelt de lijst van 100 gamechangers samen en selecteert 50 gevestigde voedselveranderaars en 50 jonge talenten. Op 13 oktober maakt de jury de Food100-lijst bekend tijdens een speciale Food100 breakfast meeting in 's-Hertogenbosch.

Food100 is een netwerk voor gevestigde leiders en aanstormend talent, ofwel voor iedereen die zich dagelijks hard maakt voor een beter en duurzamer voedselsysteem. Het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21ste eeuw. De epidemie van obesitas, de aantasting van biodiversiteit, de industrialisering van de landbouw, het verminderd dierenwelzijn, het voedselanalfabetisme en de klimaatopwarming zijn de ongewenste gevolgen van een groeiende wereldbevolking. Deze race to the bottom in food moet gekeerd worden. Dit vraagt om toekomstgerichte voedselveranderaars die zich willen verbinden om samen het verschil te kunnen maken, aldus de organisatie.

"Doelstelling: talent met invloed koppelen"

De Food100-lijst bestaat uit 50 changemakers 'onder de 30', en 50 gamechangers 'van boven de 30'. De 30-plussers zijn gevestigde namen die naast een groot netwerk ook al aanzienlijke invloed hebben binnen de voedingsindustrie. De jonge talenten onder de 30 zijn vol belofte, maar weten nog niet de impact te genereren die de 'captains of industry' – groot of klein – wel hebben. Food100 is een gezamenlijk initiatief van Slow Food Youth Network, Food Inspiration, Food Hub en AgriFood Capital. Door foodgeneraties te verbinden, willen we het gevestigde leiderschap inspireren en de jongste generatie foodondernemers kansen bieden om met nieuwe initiatieven de toekomst vorm te geven. Door de 'jonge honden' te koppelen aan de 'ervaren rotten', ontstaat een dynamisch verbindend netwerk dat
jaarlijks ververst.

Hoe komt Food100 tot stand?

Een onafhankelijke deskundige jury stelt na twee beoordelingsrondes uit alle aanmeldingen de Food100 samen. De jury vormt een brede afspiegeling van onze voedselindustrie en bestaat uit de volgende experts:
  • Peter Klosse, Smaakprofessor en oprichter van de Academie voor Gastronomie
  • Anniek Mauser, Hoofd Duurzaamheid bij Unilever Benelux
  • Jaap Seidell, Hoogleraar Voeding en Gezondheid
  • Helen Kranstauber, mede-eigenaar Food Cabinet
  • Selma Seddik, mede-oprichter restaurant InStock
De jury toetst de kandidaten op vier criteria:
  • Daadkracht: De mate waarin het de kandidaat lukt om daadwerkelijk doelen te verwezenlijken.
  • Innovativiteit: De mate waarin de kandidaat vernieuwend is en een voorbeeldfunctie heeft.
  • De 3P's - People, planet, profit: De mate waarop de kandidaat een brede kijk heeft op duurzaamheid in de agri-food sector.
  • Capaciteit om te delen: De mate waarin de kandidaat in staat is om zijn of haar kennis, netwerk, inzichten te delen.

Aanmelden

Ben jij of ken jij een voedselveranderaar die een plek verdient in de Food100? Meld jezelf of iemand anders dan hier aan en motiveer waarom deze persoon in de Food100 thuishoort. Op 10 september sluit de aanmelding. Op 13 oktober maakt de jury de Food100 bekend tijdens een speciale Food100 breakfast meeting in 's-Hertogenbosch.

Voor meer informatie: www.food100.nl
Publicatiedatum: