Eerste volledige bio-supermarkt in Bulgarije

Op 7 juli opende in de Bulgaarse hoofdstad Sofia de eerste volledig biologische supermarkt haar deuren. De winkel maakt onderdeel uit van MaturaSi, Italië's grootste bioretailketen, laat Marina Bancheva weten, initiatiefneemster van het project. 

In de Bulgaarse vestiging van NaturaSi zijn ruim 4.000 bioproducten te koop waaronder verpakte producten zoals deegwaren, rijst, conserven en bulkproducten zoals noten en granen, evenals cosmetica, diervoeding en verse AGF, vertelt Bancheva. 

De meeste producten worden uit Italië, Frankrijk en Duitsland geïmporteerd maar in de winkel worden ook producten van Bulgaarse bodem verkocht. "Voorlopig werken we met ongeveer 15 biotelers samen maar we staan open voor samenwerking met andere gecertificeerde producenten. Telers zijn ons geen toelage verschuldigd om hun producten aan te mogen bieden, garandeert Bancheva. 

Bioproducten zijn vaak wat duurder dan conventionele producten. Dit komt voort uit het feit dat de productie doorgaans kleiner is en er nog veel meer handwerk bij komt kijken. "Als vertegenwoordiger van NatureSi zijn wij echter niet afhankelijk van tussenhandelaren waardoor wij ons assortiment toch tegen een concurrerende prijs kunnen aanbieden. Daarnaast zijn er iedere maand een veertigtal producten in de aanbieding," voegt Bancheva er aan toe. 

Bron: expert.bg

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven