"Roosmarijn Saat: "Qua opzet onze leukste markt ooit"

Iets te warm voor 'Festivalmarkt' De Groene Passage

Tholen - Afgelopen zondag 18 juni stonden op het plein voor De Groene Passage in Rotterdam weer ruim 50 kramen. Hierin presenteerden diverse leveranciers allerlei producten die onder meer in de schappen van natuurvoedingswinkel Gimsel te vinden zijn. Speciaal voor het 20-jarige jubileum was het plein extra sfeervol ingericht, geïnspireerd op een festival. "Het was ontzettend gezellig. Er was gelukkig genoeg animo, maar het was net een beetje te rustig voor het mooie. Het terras zat de hele tijd wel lekker vol, maar het was net te warm voor onze festivalmarkt", zo blikt Roosmarijn Saat terug op het evenement.
 

Welkom op de markt!

Normaliter organiseert De Groene Passage rond deze tijd een Lentemarkt en aan het eind van het jaar een Kerstmarkt. Dit keer is er vanwege het 20-jarig bestaan voor gekozen om in totaal vier open zondagen te organiseren, met ook wat meer activiteiten er omheen. Roos: "Qua opzet was dit voor ons gevoel de leukste markt ooit. Het aanbod was zo veelzijdig. Binnen kon men terecht voor allerlei gratis lezingen en workshops. Dit varieerde van een wijnproeverij tot een workshop vis fileren. En De Groene Weg organiseerde een barbecuewedstrijd."
 


Om het festivalgevoel te versterken was een compleet foodplein ingericht tussen de kramen. Op dit foodplein konden de bezoekers onder meer springrolls van Yakso, boekweitburgertjes met tomatenchutney van GreenAge en wijnen van Neleman proeven. Ook kon men genieten van vegetarische paella en gegrilde groene asperges van de big green egg van Spirit, broodjes pulled beef & pork van De Groene Weg en pilsjes van Brouwerij De Leckere. Ook aan de kinderen was gedacht met een ingerichte kidscorner met speeltoestellen gemaakt van gerecyclede materialen en waar ze bijenhotels konden maken en een superheldenmasker van vilt.
 

Bij Yakso (FZ Organic Food) kon men proeven van springrolls.

Roos geeft aan dat het wat haar en de leveranciers betreft net vijf a tien graden te warm was. "Met wat koeler weer eten mensen over het algemeen ook wat meer. We boffen wel enorm met ons plein en alle mooie platanen die er staan. Doordat deze grote bomen de nodige schaduw geven, was het voor iedereen wel goed uit te houden. Het werd niet te heet. Dus dat was voor mezelf ook wel fijn, anders had ik me echt zorgen gemaakt om de leveranciers die er de hele dag moesten staan. Van hen heb ik ook alleen zeer positieve reacties gekregen en super om te zien dat we er met elkaar weer zo'n geslaagde dag van hebben kunnen maken."
 


Men was volgens Roos ook erg enthousiast over de opzet van de 'festivalmarkt'. "Ik had Zweedse tenten gehuurd, dat zorgde voor een heel leuke sfeer." Er stonden ook diverse goed gevulde bakfietsen op het plein. "Bijvoorbeeld met kilozakken noten van IDorganics en een hele bakfiets vol met aardbeien en het exemplaar dat gevuld was met planten van Het Blauwe Huis zag er werkelijk schitterend uit."


Eén van de Zweedse tenten.


Sfeervolle bewegwijzering.


Ook Bakkerij van der Westen (Zonnemaire) stond op het plein. Al jaren komen sommige klanten speciaal voor deze verse Tartelet met aardbei naar de markt.

Voor meer informatie:

Roosmarijn Saat
De Groene Passage
Mariniersweg 9-31
3011 NB Rotterdam
010 4047342
r.saat@degroenepassage.nl
www.degroenepassage.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.