Bio-appelen minder duurzaam dan gangbare?

Is een bio-appel minder duurzaam dan een gangbare? Dat ligt er sterk aan wat je als uitgangspunt neemt. De opbrengst per hectare is aanzienlijk lager. In termen van landgebruik maakt een kilo bio-appelen meer impact dan gangbare. Bio scoort overigens vaak wel beter op biodiversiteit, bodemkwaliteit en landschapsverbeterende elementen.
Milieuvriendelijk bio-appelen consumeren? Dat lukt alleen met minder voedselverspilling.
"Je kunt beter zes gangbare appelen kopen en zorgen dat je deze opeet, dan zes bio-appelen waarvan je er een moet weggooien. Dan is heel die keten voor niets geweest", aldus prof. Annemie Geeraerd van de KU Leuven.

Lees hier de volledige column op Het Nieuwsblad.

Bron: Het Nieuwsblad


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven