Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-appelen minder duurzaam dan gangbare?

Is een bio-appel minder duurzaam dan een gangbare? Dat ligt er sterk aan wat je als uitgangspunt neemt. De opbrengst per hectare is aanzienlijk lager. In termen van landgebruik maakt een kilo bio-appelen meer impact dan gangbare. Bio scoort overigens vaak wel beter op biodiversiteit, bodemkwaliteit en landschapsverbeterende elementen.
Milieuvriendelijk bio-appelen consumeren? Dat lukt alleen met minder voedselverspilling.
"Je kunt beter zes gangbare appelen kopen en zorgen dat je deze opeet, dan zes bio-appelen waarvan je er een moet weggooien. Dan is heel die keten voor niets geweest", aldus prof. Annemie Geeraerd van de KU Leuven.

Lees hier de volledige column op Het Nieuwsblad.

Bron: Het Nieuwsblad

Publicatiedatum: