Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Juan Torrente, Lobrot S. Coop

Spanje verwacht grotere concurrentie bio-nectarines

In 2017 waren de weersomstandigheden de nectarineteelt goed gezind. De productie is dit jaar dan ook flink toegenomen. "Vorig jaar konden we nog geen kilo oogsten vanwege de vorst", vertelt Juan Torrente van Lobrot S Coop.
Het bedrijf uit Murcia teelt een scala aan biologische nectarinerassen, waaronder Super Morena, Boreal, Garofa (R-8) en Luciana. "We oogsten jaarlijks gemiddeld 40.000 tot 50.000 kilo bionectarines," vertelt Torrente. "70% van dit volume wordt naar landen als Frankrijk en Duitsland geĆ«xporteerd. Vanuit deze landen worden de nectarines vervolgens geĆ«xporteerd naar Scandinavische en Oost-Europese landen," legt Lobrot uit. 

"Zowel vorig als dit jaar, ging het seizoen van start met een prijs van 2,50 euro. Biologisch fruit is altijd wat duurder dan conventioneel fruit. We kunnen nu nog niet zeggen wat de minimum prijs van een kilo zal zijn, en we gaan uit van de prijs van vorig jaar die 2,30 euro per kilo bedroeg", aldus Torrente.

Voor meer informatie: 
Lobrot S. Coop. 
Tel.: +34 968 720 769
Publicatiedatum: