Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

17 & 18 juni: Lekker naar de Bioboer

Ervaren waar biologisch boeren voor staat? Kom dan naar de BioBoer in het weekend van 17 en 18 juni. Bij ruim 120 biologische boerderijen, door heel Nederland, is er van alles te beleven voor jong en oud.
 

Tevreden koeien, volle akkers

Er zijn rondleidingen, boerenmarkten, workshops en proeverijen. Geniet mee van het vee en de akkers voor groenten. De activiteiten zijn uiteenlopend, denk aan kalfjes knuffelen, fruit plukken, wijn proeven of boter schudden. Ook voor kinderen is er van alles te doen: van speurtochten tot knutselen en van hooibalen klimmen tot eitjes rapen. Daarvoor worden ze beloond met hun behaalde BioBoerenBewijs.
 

Biologisch, eerlijk en puur

Het weekend biedt de gelegenheid om in contact te komen met de biologisch boer en te ontdekken dat het biologisch keurmerk staat voor eerlijk en puur eten, dat gemaakt is met alle respect voor dier en natuur. Het biologisch keurmerk biedt de garantie op een kwaliteitsproduct dat voldoet aan strenge Europese wetgeving, gecontroleerd door de onafhankelijke certificeerder SKAL Biocontrole. Zo is biologisch gegarandeerd diervriendelijk, eerlijk en natuurvriendelijk. Het woord 'biologisch' is trouwens wettelijk beschermd. Een product mag je dus niet zomaar biologisch noemen.Maar biologisch is natuurlijk meer dan alleen een wetboek. Het is vooral het verhaal van een gepassioneerde boer of boerin die onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden boert. Dat verhaal is te horen tijdens het Lekker naar de BioBoer weekend van 17 en 18 juni.
 

Fietsroutes naar de boer

Voor fietsers zijn er meer dan 30 fietstochten uitgestippeld vanuit de stad naar de boer in de buurt. Kijk hier voor een route in de buurt. Ook eerder zijn er al leuke dingen te doen bij de biologische boerderijen. In de speciale Lekker naar de BioBoer agenda zijn alle activiteiten te vinden.
 
Lekker naar de Bioboer maakt onderdeel uit van de Bionext campagne en wordt gefinancierd met steun van de Europese Unie.

Voor meer informatie: www.bionext.nl
Publicatiedatum: