Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Brengen de kazen met de tractor naar de winkel"

'Tjonger' van Boer Bart ligt te rijpen

Tholen - Bastiaansen heeft dit jaar drie nieuwe kazen in het assortiment opgenomen. Dit onder het concept 'Bastiaansen van de Boer'. Inmiddels is ook de productie van Bastiaansen van Boer Bart, de 'Tjonger', van start gegaan. De eerste kazen hiervan gaan volgens Marja Bastiaansen in week 24 naar de winkels. Marja: "Kazen van Bastiaansen van de Boer zijn allemaal ontstaan door het perfecte samenspel tussen boer en kaasmaker. De boer zorgt voor de optimale melk, met de beste allerbeste smaak. De kaasmaker maakt er met al zijn vakmanschap een bijzondere kaas van."



Het aanbod van 'Bastiaansen van de Boer' bestaat uit drie verschillende soorten kaas: een rauwmelkse boerenkaas, een weidekruidenkaas en een roodbacterie natuurkorst kaas. De laatstgenoemde is dus van Boer Bart. De eerste twee kaassoorten zijn al leverbaar:
  • Bastiaansen van Boer Chris 12 kilogram, 50+, BIO Rauwmelkse Boeren jong Belegen (802200);
  • Bastiaansen van Boer Chris 12 kilogram, 50+, BIO Rauwmelkse Boeren Belegen (803200);
  • Bastiaansen van Boer Wicher Weidekruiden 4 kilogram. Frisse kaas met gele paardenbloemen, zuring en pimpernel (284200).

Marja geeft aan dat de koeien bij Boer Bart in maart naar buiten zijn gegaan. "Ondertussen wordt deze grasmelk al volop verwerkt tot een heel bijzondere kaas: een roodbacterie natuurkorst kaas. Ze liggen nu te rijpen en worden wekelijks een aantal keer met de speciale culturen behandeld. De Tjonger is beschikbaar in twee maten. Beide kazen zijn op dit moment hun natuurlijke korst aan het ontwikkelen. De 12 kilogram-variant heeft een bijzondere uitstraling door de letters in de zijkant. Het is nog even wachten, maar we verwachten dat de Tjonger halverwege juni goed is om uitgeleverd te gaan worden."


De Tjonger-kazen liggen te rijpen.

De Tjonger is leverbaar in zowel 4 als in 12 kilogram:
  • Bastiaansen van Boer Bart Tjonger 4 kilogram (842200);
  • Bastiaansen van de Boer Tjonger 12 kilogram (852200).

Marja verwacht dat de eerste kazen van Boer Bart in week 24 naar de winkels zullen gaan. "Een aantal winkels ga ik persoonlijk met Boer Bart de eerste kazen brengen, we zijn zelfs plannen aan het maken om dit met de tractor te doen."



Voor meer informatie:

Marja Bastiaansen
Bastiaansen Bio Kaas
Aardstraat 31
5124 RW Molenschot
06 13251752
m.bastiaansen@bastiaansen-bio.com
www.bastiaansen-bio.com