Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eosta vandaag op Radio 1, NOS-nieuws en NPO2

"Vraag naar avocado's structureel hoger om gezondheidsredenen"

Distributeur van biologische groente en fruit Eosta is vandaag veelvuldig in de media, met nieuws over avocado's en de Nature & More True Cost of Food campagne.

Op Radio 1 maakte Jeroen Schutijser van NOS een reportage naar aanleiding van de nieuwe cijfers van CBS over de sterk gestegen avocado-import. Volkert Engelsman meldt dat de stijging voor biologisch nog groter is en spreekt tegen dat er sprake is van een hype. "Ik denk de vraag structureel hoger is, onder andere om gezondheidsredenen. Proactieve gezondheidszorg is in opkomst en avocado geldt als een gezonde vrucht."  Hier na te luisteren. Afhankelijk van overig nieuws komt het item ook op tv in het NOS-journaal.

Vanavond om 19.20 op NPO2 behandelt de VARA een ander onderwerp. In het programma ‘Groen Licht’ is een reportage over de True Cost of Food gemaakt. In haar True Cost of Food campagne communiceert Eosta onder de merknaam Nature & More over de verborgen kosten van voedselproductie voor het milieu en de maatschappij. Zo blijkt dat biologische appels ten opzichte van gangbare appels een gezondheids- en milieuvoordeel van tenminste 25 eurocent per kilo hebben.

Voor meer informatie: www.eosta.comPublicatiedatum: