Distributeur van biologische groente en fruit Eosta is vandaag veelvuldig in de media, met nieuws over avocado's en de Nature & More True Cost of Food campagne.
Op Radio 1 maakte Jeroen Schutijser van NOS een reportage naar aanleiding van de nieuwe cijfers van CBS over de sterk gestegen avocado-import. Volkert Engelsman meldt dat de stijging voor biologisch nog groter is en spreekt tegen dat er sprake is van een hype. "Ik denk de vraag structureel hoger is, onder andere om gezondheidsredenen. Proactieve gezondheidszorg is in opkomst en avocado geldt als een gezonde vrucht." Hier na te luisteren. Afhankelijk van overig nieuws komt het item ook op tv in het NOS-journaal.
Vanavond om 19.20 op NPO2 behandelt de VARA een ander onderwerp. In het programma ‘Groen Licht’ is een reportage over de True Cost of Food gemaakt. In haar True Cost of Food campagne communiceert Eosta onder de merknaam Nature & More over de verborgen kosten van voedselproductie voor het milieu en de maatschappij. Zo blijkt dat biologische appels ten opzichte van gangbare appels een gezondheids- en milieuvoordeel van tenminste 25 eurocent per kilo hebben.
Voor meer informatie: www.eosta.com

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- Oud-landbouwminister Cees Veerman ziet nog altijd toekomst in biologische en duurzame landbouw
- De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over
- Johan Groen naar Geersing Potato Specialist
- Odin Westerpark verhuist naar Amsterdamse Bilderdijkstraat
Top 5 - afgelopen week
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- "Kennelijk treft ook mij als bio-boer automatisch milieublaam"
- Drukbezochte openingsavond bij vernieuwde Ekoplaza Alkmaar
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
- Stikstofnieuws uit Den Haag ontvangen als 'onrealistisch' en 'onmogelijk' maar ook 'pijnlijk' en 'noodzakelijk'
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Is de consument bereid meer te betalen voor zuivel van melkveehouders die de kalfjes bij de koe houden?
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Eosta vandaag op Radio 1, NOS-nieuws en NPO2
"Vraag naar avocado's structureel hoger om gezondheidsredenen"
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-24 "In één oogopslag duidelijk hoe ver de initiatieven zijn gevorderd met natuurinclusieve landbouw"
- 2022-06-22 Masterscriptie over schimmelstructuren in landbouwsystemen leest als een roman
- 2022-06-20 "De waarde van een extra vogeltje is niet in geld uit te drukken"
- 2022-06-20 Meer gruttokuikens in Groningen na het vangen van steenmarters
- 2022-06-17 "Van gangbaar tot biodynamisch: ieder agrarisch bedrijf kan herstellen met agroforestry"
- 2022-06-15 Zweedse chefkoks maken een kookboek zonder ingrediënten
- 2022-06-14 Boek onthult het verborgen leven van insecten
- 2022-06-09 Kennis over microplastics in de bodem schiet nog tekort
- 2022-06-09 Europees biologisch keurmerk voor Bio-bos van bloomon
- 2022-06-02 Natuurmonumenten waarschuwt: watercrisis lijkt onvermijdelijk
- 2022-06-02 Carbon Farming bij koolstofboerin Pipie Smits van Oyen
- 2022-05-23 Boeren tellen vlinders voor beter inzicht in biodiversiteit
- 2022-05-23 Voor derde jaar op rij innovatiefonds voor biodiversiteit geopend
- 2022-05-18 Gemak staat voorop met veelzijdige zadenpakketten
- 2022-05-09 Nieuwe productielocatie voor MediGran
- 2022-05-09 160 soorten planten in biologische kwekerij
- 2022-05-03 Universiteit Utrecht en National Geographic Society brengen wereldwijde zoetwatervoorraad in kaart
- 2022-04-26 Nationale Bijentelling: veel wilde bestuivers, minder honingbijen
- 2022-04-25 Campagne zet nuttige insecten in de kijker
- 2022-04-25 "Ik zou willen dat iedere persoon die planten koopt, weet wat het verschil is tussen biologisch en niet-biologisch"