Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Combivoordelen voor vroegboekers

21 juni: Biologische Velddag 2017

"De Biologische Velddag in Lelystad groeit uit van een kleine bijeenkomst tot een echte beurs, waar ook genoeg machines te vinden zijn", merkt een bezoeker op. Met de positieve reacties van standhouders een goede reden om er samen voor 2017 een 'pk-tje' bij te doen.


Het thema voor 2017 is 'Symbiose; Bodem-Boer-Business'. De Biologische Velddag is voor telers, onderzoekers, voorlichters, onderwijs en mensen actief in de sector een prachtige mogelijkheid kennis te maken met de laatste ontwikkelingen, resultaten, nieuwe rassen, mechanisatie en om elkaar te ontmoeten.

Bio Velddag 21 juni 2017

De Biologische velddag is gericht op teelt in het veld. Letterlijk in het veld is er een uitwisseling van nieuwe ontwikkelingen, resultaten en rassen. En zijn er demonstraties van innovatieve mechanisatie- en teeltsystemen.De Biologische Velddag vindt plaats op de Prof Broekemahoeve in Lelystad, de enige plek in Nederland waar langdurig biologisch onderzoek geborgen plaats vindt. Daarmee ook een bewuste keuze om de Biovelddag op de Broekema te organiseren. En om plantaardige kennis van de biologische landbouw en bodem hier op het veld te verbinden en bij elkaar te brengen. Hierin ontmoeten ondernemers elkaar als bedrijven actief in de sector, het onderzoeksveld, het onderwijs en de overheid.

Symposium Veehouderij 21 juni 2017

Agrifirm organiseert wederom een symposium gericht op de veehouderij. Binnen het gezamenlijke thema 'Symbiose; Bodem-Boer-Business' is het onderwerp van het symposium: 'Het telen en benutten van geneeskrachtige kruiden in de veehouderij'. Om 10 is de inloop en om 10.30 uur start Nick van Eekeren, onderzoeker Louis Bolk instituut, met een verhaal over de teelt van kruidengrasland in Nederland. Maria Groot, als dierenarts verbonden aan de WUR, houdt vervolgens een verhaal over de geneeskrachtige werking van kruiden in de veehouderij. Na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.
 

Versterken

Dit jaar werken de Biovelddag en Biobeurs samen om elkaar te versterken naar twee landelijke ontmoetingsdagen voor biologische sector. De kracht van een samenwerking ligt in het feit dat de Bio Velddag in het seizoen letterlijk in het veld te doen is. Daar waar de Biobeurs in de relatief rustige winterperiode overdekt in de beurshal plaats vindt. Tijdens de Bio-beurs komen diverse onderwerpen aan bod. De theorie wordt op de beursvloer verteld. Ook worden daar onderzoeksresultaten gepresenteerd. Tijdens de Bio Velddag kan de werking en de resultaten op het veld zichtbaar getoond worden met verdere verdieping.Indien biologische bedrijven zich voor beide evenementen aanmelden biedt de organisatie extra samenwerkingsvoordelen. Deze standhouders krijgen 2 gratis Bioveldmaaltijden, 25 gratis bezoekerskaarten Biobeurs én vroegboekkorting voor de Biobeurs. Voorwaarden hiervoor zijn bevestiging van uw deelname vóór 10 mei 2017 via www.biologischevelddag.nl en vóór 1 juni 2017 uw deelname voor de Biobeurs via www.bio-beurs.nl.

Datum: woensdag 21 juni 2017
Thema: Symbiose; Boer-Bodem- Business
Symposium Agrifirm: 10.15 uur
Start Velddag: 14.00 uur, met om 18.00 uur een Bourgondische maaltijd. (Vooraf met korting reserveren BBQ maaltijd a 19,50 euro: [email protected])

Klik hier voor het uitgebreide fotoalbum van de vorige editie.

Voor meer informatie: www.biologischevelddag.nl
Publicatiedatum: