Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Resultaten leghennen verbeterd dankzij vernieuwd assortiment

Op 29 januari jongstleden introduceerde Reudink het vernieuwde assortiment voor biologische leghennen met een nieuw start legvoer en een aantal verbeteringen in de bestaande voerreeksen. Resultaat is een soepelere overgang van opfok- naar legfase én betere prestaties van leghennen.

Van de biologische leghennen verwachten pluimveehouders een steeds hogere productie en een langere levensduur. Dit vraagt om voeders die naadloos aansluiten op de behoeften van de hennen in de verschillende fasen. Reudink heeft het assortiment onder de loep genomen, aangepast én uitgebreid met Eko Start Legmeel Maxima.

Eko Start Legmeel Maxima

Het voer is speciaal ontwikkeld om in de eerste fase van de legperiode tot aan het bereiken van het gewenste ei-gewicht de hen maximaal te ondersteunen bij de ontwikkeling naar een robuuste, volwassen hen met een hoge productie en lange levensduur. Het voer bevat een hoger aandeel essentiële aminozuren (eiwit) en is zo samengesteld dat het perfect aansluit bij de voeders in de opfokperiode en het Prelegvoer. Op deze manier ondersteunt het zowel de hen als ook de ontwikkeling van het ei-gewicht.



Maximale duur piekproductie, langere legperiode

Afhankelijk van de bedrijfsdoelstellingen kiest men na de startfase één van de Fase 1-voeders uit de Maxima-, Optima- of Prima-reeks. Deze voeders zorgen voor een stabilisering van het ei-gewicht en een maximale duur van de piekproductie. De aansluitende en tevens aangepaste Fase 2-voeders stimuleren het behoud van de schaalkwaliteit en de persistentie van de legperiode. In al de legvoeders zijn het calcium- en fosforgehalte goed afgestemd op de veranderende behoeften van de leghennen in de verschillende fasen.

Meer informatie

Voor meer informatie over het vernieuwde assortiment voor biologische leghennen, contacteer dan Reudink via 088-0248165 of kijk op www.reudink-bio.eu.
Publicatiedatum: