Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Natuurwinkel geopend in natuurgebied Reeuwijk

Midden in het Groene Hart aan de Reeuwijkse Plassen opent een Natuurwinkel op het nieuwste Landal Greenpark. Het vakantiepark is ontworpen met de natuur als uitgangspunt. Toen ondernemer Jim Koster gevraagd werd om op deze op-en-top groene locatie een winkel te starten, wist hij direct wat het moest worden: een Natuurwinkel.Jim Koster, eigenaar van een Jumbo en Delifrance, leefde al een tijdje met het plan om de eerste biologische speciaalzaak in Reeuwijk te openen. "Ik vind dat we met z'n allen zuiniger moeten zijn met de aarde en ons lichaam", zegt Jim. "En als je de wereld wilt verbeteren, begin dan bij jezelf. Als retailer kan ik de wereld een beetje mooier maken door mensen te leren om gezond te eten. Dat lukt echter niet in een grote supermarkt met zelfbediening. Daarvoor heb je een speciaalzaak nodig waar mensen kunnen proeven en persoonlijk advies krijgen."Hippe tent

Voor Jim was het dan ook een geschenk uit de hemel dat de winkellocatie aan de Reeuwijkse Plassen op zijn pad kwam. "Het mooiste natuurgebied van Nederland", volgens Jim. "De ideale plek dus voor een biologische speciaalzaak". Jim hoefde niet lang na te denken: "Het heeft zo moeten zijn. Ik keek dus even naar boven en zei: dankjewel!" Voor de klanten van zijn nieuwe winkel neemt Jim zichzelf als maatstaf: "Ik houd van lekker eten. Dat wil ik groot maken bij de lichtgroene consument door hen te laten proeven hoe smaakvol biologisch eten is. Ook maak ik de kwaliteit beleefbaar met een eigentijdse inrichting: een mooi plafond, frisse vloeren en meubels van steigerhout. Ik wil graag een hippe tent waar klanten en personeel zo graag komen dat ze er niet meer aan willen denken om ergens anders naartoe te gaan."Kennis van zaken

Jim is al vijfendertig jaar retailer en is gewend aan grote winkelpanden van minstens 1.800 vierkante meter. Zijn nieuwe Natuurwinkel met maar 200 vierkante meter vloeroppervlak noemt hij dan ook liefkozend 'een poppenwinkeltje'. Jim: "Maar ook een poppenwinkel moet elke dag schoon, vol en vers zijn. En er moet passie in de winkel staan: gemotiveerd personeel met hart voor de zaak. Dat zijn de vier gouden basisregels voor elke winkel. In een speciaalzaak is er echter nog iets anders nodig: kennis van zaken. Ik heb dan ook een bedrijfsleider aangetrokken die verstand heeft van biologische voeding en de vragen van klanten goed kan beantwoorden. Daar ben ik heel blij mee."


Biologisch ontbijtje

Voor bezoekers van Landal Greenpark is de Natuurwinkel de dichtstbijzijnde plek waar ze boodschappen kunnen doen. Jim: "Zij zullen hier 's ochtends nietsvermoedend verse broodjes, jam en kaas voor hun ontbijt halen. Het lijkt mij leuk als het voor deze klanten zo'n laagdrempelige winkel is dat ze niet eens in de gaten hebben dat ze biologische producten kopen. Pas als ze het in hun vakantiehuisje geproefd hebben, zullen ze denken: waarom smaakt dit zo lekker? Maar ook de mensen in Reeuwijk en Bodegraven wil ik bereiken. Voor hen wil ik de specialist zijn op het gebied van gezonde en lekkere voeding. Met mooie advertenties in de krant en magneetborden op de auto wil ik zo hard op de trommel slaan dat niemand er meer omheen kan."

Streekproducten

Op 23 december opent de Reeuwijkse Natuurwinkel zijn deuren. Jim: "Eerst wil ik een paar maanden draaien om te snappen hoe het werkt. Daarna ga ik stapje voor stapje verder. Het is namelijk mijn droom om straks ook biologische streekproducten te verkopen. Hier zitten namelijk heel veel biologische boeren en tuinders in de buurt waar ik mee wil samenwerken. Door met andere duurzame ondernemers op te trekken, kunnen we samen de regio wat groener maken."

Voor meer informatie: www.natuurwinkel.nl
Publicatiedatum: