Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bermgras als alternatief voor strooizout

Strooien met sap uit bermgras: een innovatie op het gebied van gladheidsbestrijding. Het is één van de genomineerden voor de InfraTech Innovatieprijs 2017. De winnaar van de prijs wordt woensdag 18 januari bekendgemaakt in het Verbindingstheater in Ahoy Plaza.

Over een aantal jaren is het misschien wel de gewoonste zaak van de wereld in Noord-Holland. Projectleider Hillebrand Breuker van de provincie Noord-Holland: "Het sap van bermgras is zout. Dat was voor mij de aanleiding om te kijken of we grassap niet kunnen gebruiken voor gladheidsbestrijding."Onderzoek

Inmiddels wordt er volop onderzoek gedaan. Samen met aannemers Van Gelder en Van Bodegom, zij maaien in de provincie de bermen, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de TU Delft wordt deze winter in de praktijk getest wat de mogelijkheden zijn. Ook gedeputeerde Jack van der Hoek is enthousiast. "Het zou mooi zijn als we het 'groene strooizout' kunnen inzetten. Zo gebruiken we onze eigen reststromen en dragen daarmee bij aan de circulaire economie én de natuur."

Stem voor publieksprijs

De InfaTech Innovatieprijs bestaat uit een juryprijs en een publiekprijs. Het publiek kan via de website van Cobouw stemmen op hun favoriete infra-innovatie. Wil je zien welke innovaties nog meer genomineerd zijn? Bekijk alle pitches in deze video van de InfraTech.

Bron: Provincie Noord-Holland
Publicatiedatum: