Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vierseizoenenbalsem kalmeert tijdens de wintermaanden

Bijwerkingencentrum Lareb vermeldde in een in april verschenen rapport dat consumenten beter geïnformeerd moeten worden over mogelijke bijwerkingen van chemische warmtesmeersels voor met name spierpijn en stijve spieren. Ze bevatten vaatverwijdende stoffen die een gevoel van verbrandingspijn kunnen veroorzaken. Imkerij de Werkbij pakt het anders aan en adviseert daarom de biologische vierseizoenenbalsem van Propolia. Het natuurlijke middel heeft een kalmerende werking bij aan kou gerelateerde aandoeningen.


Inzetbaar voor verschillende doeleinden

De vierseizoenenbalsem wordt voor minstens vier verschillende doeleinden gebruikt: ademhaling, huid, spieren en gewrichten. Allereerst kan de op Franse propolis, lavendel en jeneverbes gebaseerde balsem bij zwaar verkouden kinderen vanaf tien jaar op de borst en bovenrug ingewreven worden. Deze zorgt dan voor een vrije ademhaling en zodoende voor een goede nachtrust. Ook voor kloofjes en schrale huid kan het middel worden toegepast. De balsem mag de naam medicijn niet dragen, maar biedt hulp bij wintertenen, spierpijn en door kou veroorzaakte pijnlijke gewrichten, aldus Imkerij de Werkbij.

Natuurlijke biologische streekproducten

Propolia heeft voor een groot deel van de ingrediënten producten uit de directe omgeving van het Zuid-Franse bedrijf gebruikt. De ontwikkelaars zochten naar een combinatie van bescherming, kalmering en reiniging. De combinatie van propolis en essentiële oliën van lavendel en jeneverbes bleek aan deze eigenschappen te voldoen en kon bovendien biologisch worden gecertificeerd. De in het middel gebruikte lavendel is biologisch geteeld, evenals andere ingrediënten, zoals de koudgeperste zonnebloemolie.

Voor meer informatie:
[email protected]
www.dewerkbij.nl
Publicatiedatum: