Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
18-19 januari 2017:

Demeter-plein bruist van het leven op Bio-Beurs Zwolle

De vitaliteit van ons landbouwsysteem en de producten die hieruit voortkomen zijn verbonden met onze menselijke fysieke en geestelijke gezondheid. Deze verbinding komt naar voren in het boek 'Barstensvol Leven' van Paul Doesburg en Petra Essink. Dit nieuwe boek over de relatie tussen voeding en gezondheid staat daarom centraal op het Demeter-plein op de Bio-Beurs. Op het plein laten we zien hoe biologisch-dynamische boeren en tuinders samenwerken met de natuur door zich hierin te spiegelen en zo te werken aan vitale voeding.Proeverijen en bijen

Met proeverijen van melk en appelsap in diverse kwaliteiten kunnen bezoekers met de auteurs en met natuurvoedingsdeskundigen in gesprek gaan over voedselkwaliteit, smaak en vitaliteit. Het Demeter-plein heeft veel aandacht voor de bijen als onze leermeesters op het gebied van vitaliteit middels de presentatie van de uitkomsten van een meerjarig project van het Louis Bolk Instituut naar de invloed van (her)introductie van bijen op biodynamische boerderijen.

Ook is er veel aandacht voor diverse aanbod aan scholingsmogelijkheden om via de biologisch-dynamische opleidingen te werken aan verdere ontwikkeling van een vitale en levende landbouwcultuur. Of om vanuit de biologische landbouw door te schakelen naar biologisch-dynamisch met het Demeter keurmerk.

Op het leer-, ontmoetings- en ervaringsplein is het boek 'Bartensvol leven' met korting verkrijgbaar. Tevens ligt er een gratis Demeter magazine klaar met verhalen van de mensen die de BD-landbouw dagelijks in cultuur brengen. (Voor meer informatie hierover, klik hier.)

Workshops

Naast het Demeter-plein biedt de Bio-Beurs een inhoudelijk programma: workshops waar biologisch-dynamische thema's worden uitgediept. Bijvoorbeeld over het herkennen van de levenskrachten in je eigen bedrijf door BD-beroepsontwikkeling, de top in zowel bodemkwaliteit als voedselkwaliteit met Louis Bolk Instituut en Stichting Demeter, optimale vruchtwisseling met planeten en sterren door Agrikos en diversiteit op je bord door natuurvoedingskundigen van Kraaybeekerhof.

Ook worden er workshops gegeven en is er een speciale Landmarkt in de grote zaal op donderdagmiddag samen met Toekomstboeren over bedrijfsopvolging met Landgilde.

Voor meer informatie: www.bio-beurs.nl
Publicatiedatum: