Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De nieuwe Dynamisch Perspectief is uit

Van natuur naar cultuur

Hoe komen we tot een 'cultuurinclusieve landbouw'? Deze vraag werd tijdens het Demeter-congres gesteld, inhakend op het onlangs opgerichte Netwerk Natuurinclusieve Landbouw. Hoe tal van mensen werken aan een nieuwe landbouwcultuur, komt aan bod in de nieuwe Dynamisch Perspectief 2016-6, ledenblad van de BD-Vereniging.



Werken met paardenkracht? Dat lijkt een stap terug. Maar op kruidenbedrijf Het Blauwe Huis is paardentractie juist onderdeel van hun toekomststrategie om een zeer breed assortiment van kruiden te kunnen produceren in kleine volumes, vertelt tuinder Teun van Dijk in een bedrijfsreportage.

Een ander artikel gaat in op de discussie over kalfjes bij de koe. Willen we wel 'terug naar de natuur'? Boeren brengen natuur immers in cultuur. "Als veehouder ben ik co-ouder van het kalf en zorg ik goed voor haar", zegt Annette Harberink.

Marcel van Sitteren en Inge Schwagermann zijn zeven jaar geleden met hun BD-boerderij naar Zweden verhuisd. De Zweden hebben een andere volksaard. Inge en Marcel zijn gestart met een ledensysteem, waarbij klanten lid worden van de boerderij. Zo voelen klanten zich verbonden met de groenten die ze eten, gaan ze de grotere samenhangen zien en denken zij zelfstandiger.

In andere artikelen vertelt Klarien Klingen haar landbouwdroom, vertelt Leen Verwimp over de omvorming van hun traditionele familiebedrijf naar een warme, klant-gedragen dorpsboerderij en vertellen de jonge ondernemers Anna Laura en Jochem over nachtwerk op de akker.

Dynamisch Perspectief is het ledenblad van de Vereniging voor Biologisch-Dynamische Landbouw en Voeding. Het is hier online te lezen.

Voor meer informatie: www.bdvereniging.nl
Publicatiedatum: