Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bakkerijbedrijf Pandriks neemt Duitse bio-bakkerij en meelproducent over

Het Nederlandse bakkerijbedrijf Pandriks uit Meppel heeft per 1 november de Duitse biologische bakkerij Gutes Gut Gebacken (GGG) in Fulda en meelproducent Sauer Mühle in Bamberg overgenomen van W-E-G. Met de nieuwe fabriek midden in Duitsland kan Pandriks zijn groeiende groep klanten in Centraal- en Oost-Europa beter beleveren. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. De overname wordt in contanten voldaan.



Pandriks, dat onder andere ambachtelijke vloerbroden en carrébroodjes levert aan de supermarkten van Jumbo, Rewe en Lidl, heeft nu een omzet van circa 30 miljoen euro. Het bedrijf wil de komende vijf jaar doorgroeien naar een jaaromzet van 80 tot 100 miljoen euro en uiteindelijk de leidende bakker van betere kwaliteit afbakbrood in Europa worden.

GGG investeerde circa 50 miljoen euro in een nieuwe biologische bake-off fabriek die 100 procent natuurlijk brood produceert op basis van het 'Pandriks bake-off-concept'. De biologische ingrediënten zijn afkomstig uit de water aangedreven korenmolen Sauer Mühle, die ook deel uitmaakt van de transactie.

Bron: Pandriks Holding / FoodHolland
Publicatiedatum: