Bioco introduceert bio-koffie uit alle windstreken

De Vlaamse ondernemers Dieter, Paul en Jo gingen onder de naam Bioco van start met een ambachtelijke koffiebranderij waar biologische Arabica koffie wordt gebrand. "De keuze voor bio is een keuze vanuit respect voor ons ecosysteem en voor kwaliteit. Door te kiezen voor biologische koffie kiezen we voor een zuivere koffieboon vrij van chemische bestrijdingsmiddelen. Bovendien worden de koffiebessen met zorg geplukt wat resulteert in een uitstekende kwaliteit", vertelt Jo Temmerman.Bioco kiest voor de Arabica bonen vanwege hun smaak en aroma. Het branden gebeurt ambachtelijk volgens de principes van slow roasting. Jo: "We branden onze bonen heel langzaam zodat de aroma's optimaal blijven behouden."

Het assortiment bestaat uit zeven referenties; vijf origine koffies komende uit Peru, Mexico, Guatemala, Colombia en Ethiopië. Van de Peru variant heeft Bioco tevens een puur biologische DECA-variant.

De koffie wordt gedistribueerd binnen de Belgische natuurwinkels door Biofresh. Het bedrijf hoopt de distributie binnenkort ook op te kunnen starten in de Nederlandse markt. Gesprekken met Nederlandse distributeurs zijn volop aan de gang. Het bedrijf zal deelnemen aan de biobeurs te Zwolle om het merk in Nederland onder de aandacht te brengen.

Voor meer informatie:
www.bioco.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.