Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verslag Appelplukdag op Landgoed Oostbroek

Onder begeleiding van de Hoogstambrigade Krommerijnstreek werden de laatste appelen van het seizoen geplukt op Oostbroek. Voor gasten van MarLuz was het mogelijk om het plukken mee te beleven en van alles te leren over het onderhoud van de hoogstambomen en het oogsten van de appelen. Na het plukken begaven we ons naar het Landhuis van Oostbroek voor de high tea. Een heerlijke dag met enthousiaste deelnemers en vrijwilligers.



Ida, een van de deelnemers aan de plukdag, deelde haar bevindingen. "Via ons lokaal krantje hebben we het artikel over de appelpluk van MarLuz gevonden. We werden allereerst warm verwelkomd met een lekker stuk verse appeltaart in het winkeltje van Oostbroek. Het blijkt een familierecept van Marloes. Daar kregen we ook uitleg van een enthousiast spreker over de hoogstambomen en konden we de diverse soorten appelen uit het Krommerijngebied beter leren kennen. Hoogtijd om daarna onder professionele leiding appelen te gaan plukken, eerst een selectie van de gevallen appelen en vervolgens de ladders op. Na de gedane arbeid stond er nog een lekkere High Tea te wachten in het landhuis. Met een fles verse appelsap en fietstassen vol appelen gingen we voldaan weer naar huis. Al met al een rijke ervaring!"











Voor meer informatie: www.marluz.nl
Publicatiedatum: